Ερώτηση Στρατηγού Επιτήδειου για την Τουρκία που απαλλοτριώνει εκκλησίες στο Ντιγιάρμπακιρ του Κουρδιστάν

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 - 17:38

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγού Γεώργιου Επιτήδειου, σχετικά με την απαλλοτρίωση εκκλησιών στο Ντιγιαρμπακίρ του Κουρδιστάν.


Ακολουθεί η ερώτηση:

Η Τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να περιφρονεί ανενόχλητη το Διεθνές Δίκαιο αφού καταπατώντας τα θρησκευτικά δικαιώματα όλων των χριστιανών οι οποίοι διαβιούν επί αιώνες στα εδάφη της προχώρησε στην απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών εκκλησιών ως κρατική περιουσία στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Watch Monitor. Όπως αναφέρει στην αναφορά της η οργάνωση, έπειτα από δέκα μήνες συγκρούσεων στα νοτιοδυτικά της χώρας, η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή για την απαλλοτρίωση χριστιανικών εκκλησιών με πρόσχημα την ανοικοδόμηση και αποκατάσταση του ιστορικού κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ.


Ερωτάται  η Επιτροπή:

Είναι ενήμερη για τα πιο πάνω;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποτραπεί η απαλλοτρίωση των χριστιανικών εκκλησιών και να σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση του Διεθνές Δίκαιου και της καταπάτησης των θρησκευτικών δικαιώματων όλων των Χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας;