Ερώτηση Λάμπρου Φουντούλη για τις φονικές πλημμύρες στην Αττική

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 - 13:40

Γραπτή ερώτηση προς την ευρωπαϊκή επιτροπή σσχετικά με τις φονικές πλημμύρες στην Αττική κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Σε αυτήν, αφού αναφέρει τα τραγικά γεγονότα, ζητά την άμεση κινητοποίηση του ευρωπαϊκού ταμείου αλληλεγγύης, καθώς και την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αρμοδίων αρχών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Εθνική τραγωδία στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 15 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για τουλάχιστον πέντε αγνοούμενους.Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο 23 τραυματίες.Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου και 9 άτομα από τους τραυματίες παραμένουν και νοσηλεύονται στην Παθολογική και την Ορθοπεδική μονάδα αντίστοιχα.

Η κατάσταση σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα είναι πρωτόγνωρη και παραπέμπει σε σκηνές αποκάλυψης. Ολόκληρες περιοχές έχουν καλυφθεί από λάσπη, πάνω από 500 σπίτια και καταστήματα κατεστραμμένα, δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο.Σε ορισμένες περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση κάνοντας ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και του κρατικού μηχανισμού.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Α) Προτίθεται να ενεργοποιήσει άμεσα το Ταμείο Αλληλεγγύης και το μηχανισμό πολιτικής προστασίας έτσι ώστε να βοηθήσει τους Έλληνες πληγέντες από τη φυσική καταστροφή; 

Β) Είναι διατεθειμένη να εξετάσει εάν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα οι πόροι της ΕΕ από την περιφέρεια Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα και έργα υποδομής, δεδομένου ότι είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία  χρόνια που λαμβάνουν χώρα παρόμοια φαινόμενα;