Ερώτηση για την κατάσχεση από την ελληνική κυβέρνηση των αγροτικών αποζημιώσεων

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014 - 15:15

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, υπέβαλλε την κάτωθι ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή, που αφορά στην κατάσχεση από την ελληνική κυβέρνηση αγροτικών αποζημιώσεων εξαιτίας οφειλών προς το Δημόσιο:

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με Ελληνικά δημοσιεύματα τύπου (1) (2) (3), η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την κατάσχεση για οφειλή προς το δημόσιο και τις τράπεζες (ενδεχομένως) των αποζημιώσεων των αγροτών που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή, για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία και του συνακόλουθου εμπάργκο. Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ .Χαρδούβελη είναι ότι "δικαιολογητικός λόγος θέσπισης του νομοθετικού πλαισίου για την αναγκαστική είσπραξη" είναι η όσο το δυνατόν ευχερέστερη είσπραξη των χρηματικών απαιτήσεων (δημόσια έσοδα) για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ισορροπίας του κρατικού προϋπολογισμού και έτσι αναγκαστικά βάσει των υφιστάμενων διατάξεων, θα κατασχεθούν από τους αγρότες, αν οφείλουν,  όλα τα ποσά πάνω από 1500 ευρώ.

Και βέβαια ελάχιστοι είναι οι αγρότες που δικαιούνται αποζημιώσεις  και δεν οφείλουν , αφού έχουν καταστραφεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις κυρώσεις στην Ρωσία. Έτσι οι αγρότες αφού καταστράφηκαν με τις κυρώσεις ,έλαβαν ψίχουλα για αποζημίωση  ( μέχρι 10% της ζημιάς) τα οποία και θα κατασχεθούν, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αυτό σχεδίαζε η Επιτροπή, όταν ενέκρινε τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις, δηλαδή την  εκμετάλλευσή τους από την Ελληνική κυβέρνηση; Αν όχι, πως σχεδιάζει να αποκαταστήσει αυτή την αδικία;