Ελευθέριος Συναδινός: Καταδικάστε αυτούς που πραγματικά έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και καταχράστηκαν την εξουσία

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 - 15:32

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα το κράτος Δικαίου στη Μάλτα επισημαίνοντας ότι, η συγκεκριμένη  πρόταση ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής ορθότητας, αποτελώντας προσπάθεια ευθείας παρέμβασης σε εσωτερικά ζητήματα κράτους μέλους, του οποίου η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση πρέπει να ευθύνεται αποκλειστικά για να εφαρμόζει και να προστατεύει το χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης και να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η πρόταση ψηφίσματος για το κράτος δικαίου στη Μάλτα, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και θεωρώ ότι ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής ορθότητας, αποτελώντας προσπάθεια ευθείας παρέμβασης σε εσωτερικά ζητήματα κράτους μέλους. Αρχικά να καταδείξω για μια ακόμη φορά την επιλεκτική καταδίκη και αναφορά στο κράτος δικαίου, η οποία δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις πολιτικών και δικαστικών διώξεων εθνικιστών.

Αφετέρου η Δημοκρατία της Μάλτας έχει νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία ευθύνεται αποκλειστικά για να εφαρμόζει και να προστατεύει το χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης και να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα. Βέβαια, η  ήπια φρασεολογία που χρησιμοποιείται από τη σοσιαλιστική ομάδα, εν αντιθέσει με τις περιπτώσεις Πολωνίας και Ουγγαρίας, δικαιολογείται λόγω της ύπαρξης των σοσιαλιστών στην κυβέρνηση της Μάλτας.

Προτείνω λοιπόν στους ευρωβουλευτές που κατέθεσαν την πρόταση ψηφίσματος, να προχωρήσουν σε παρόμοια ενέργεια κατονομάζοντας και καλώντας σε καταδίκη όλους τους σοσιαλιστές και μη, διεφθαρμένους πολιτικούς που συμμετέχουν σε σκάνδαλα, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, που καταχράστηκαν την εξουσία, που φοροδιέφυγαν και τα ονόματά τους φιγουράρουν σε λίστες και papers.