Ελευθέριος Συναδινός: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι σοβαρή υπόθεση και δεν χωρά μικροπολιτική

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017 - 17:28

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα, την διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Βόννη επισημαίνοντας ότι, παρόλο που οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο κλίμα, τους ωκεανούς, την υγεία και τη γεωργία είναι αδιαμφισβήτητες και τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμες, πολλές χώρες δε συμμετέχουν καν στη συμφωνία του Παρισίου, λόγω οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, οι προσπάθειες καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των ανθρώπινων παρεμβάσεων που την προκαλούν, δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πολλές χώρες έχουν παραμείνει σε απλές δεσμεύσεις που δε συνοδεύονται από πρακτικές εφαρμογές, ενώ κάποιες άλλες δε συμμετέχουν στη συμφωνία του Παρισίου, λόγω οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Οι συνέπειες όμως, της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο κλίμα, τους ωκεανούς, την υγεία και τη γεωργία είναι αδιαμφισβήτητες και τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμες. Είτε μιλάμε για υπερθέρμανση, είτε για υπερψύξη του πλανήτη, γεγονός είναι ότι η γη έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο απορρόφησης των επικίνδυνων ρυπογόνων ουσιών, αέριων, υγρών και στερεών.

Το παραπάνω βέβαια χρησιμοποιείται ως πεδίο αντιπαράθεσης επιστημόνων και πολιτικών, ειδικά πρώην κομμουνιστών του υπαρκτού σοσιαλισμού, που ενδύθηκαν το μανδύα των οικολόγων πράσινων και θεωρώ ότι η προστασία του περιβάλλοντος, είναι σοβαρή υπόθεση, για να την εμπιστευτούμε σε αυτούς, είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.