Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις...

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 - 07:28

Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις...

Ο μεγάλος λυρικός ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος με το κορυφαίο επίγραμμα του «Ὦ ξεῖν', ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ὅτι τῇδε κείμεθα τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι» για τον Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα και τους 300 πολεμιστές του έθεσε τις βάσεις για την ελληνική εθνική συνείδηση. Ως σήμερα ο στίχος αυτός θυμίζει σε όλο τον κόσμο πώς μια μικρή ομάδα Ελλήνων υπερασπίστηκε απεγνωσμένα τον δικό της ανώτερο πολιτισμό ενάντια στην τεράστια υπεροχή του περσικού στρατού. Οι Έλληνες το έκαναν αυτό επειδή γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο: Ο πολιτισμός τους ήταν απαραίτητο να επιβιώσει έναντι της βαρβαρότητας εξ Ανατολών. Η γενναιότητα και σταθερότητα των Ελλήνων στις Θερμοπύλες οδήγησαν αργότερα στις νίκες και στην κατάκτηση της Περσίας.

Όμως ποια ήταν αυτή η ανωτερότητα πολιτισμού που έπρεπε να υπερασπιστούν οι πρόγονοι μας; Ο καλύτερος τρόπος για να συνοψίσουμε αυτή την ανωτερότητα είναι να αναφέρουμε τις δυο επιγραφές στον Ναό των Δελφών: «Γνώθι σαυτόν» και «Μηδέν άγαν». Αυτές οι δυο επιγραφές ήταν η παγκόσμια αξία της αρχαίας Ελλάδας έναντι της βαρβαρότητας και παρακμιακής υπερβολικότητας των ασιατικών και αφρικανικών πολιτισμών. Στόχος ήταν να ξεπεραστούν οι πυραμίδες και η ξεπερασμένη θεία βασιλεία τους και να επικεντρωθεί ο κόσμος στην αυτογνωσία του ανθρώπου και στην μετριοπάθεια. Αυτό έπρεπε να υπερασπιστούν οι Έλληνες έναντι των βαρβάρων. Αυτές οι επιγραφές είναι σήμερα η υπεραξία του ελληνικού πολιτισμού έναντι αυτών που επιβουλεύονται την εθνική μας συνείδηση. Ας δούμε όμως τι κάνουν οι σημερινοί Έλληνες.

Οι σημερινοί Έλληνες έχουν ξεχάσει τα ιδεώδη των προγόνων τους. Έχουν παρασυρθεί και απορροφήθηκαν από οικονομικές και κρατικές θεωρίες που προέκυψαν στην Δύση, όπως ο σοσιαλισμός, η κοινωνική δαρβινιστική θεωρία της εξέλιξης και οι υλιστικές καπιταλιστικές οικονομικές θεωρίες, χωρίς να μπορούν να αναγνωρίζουν την μονόπλευρη θεώρηση και την παρακμιακή υπερβολικότητα όλων αυτών. Το ιδεώδες μιας ελεύθερης και αυτοδιάκριτης εικόνας του Έλληνα, το «γνώθι σαυτόν», έχει χαθεί ή τουλάχιστον έχει μείνει πίσω. Η εξουσία, φανερή και κρυφή, προωθεί διδασκαλίες προσκόλλησης στην ύλη μέσω μιας εκπαίδευσης που πηγάζει από γραφές που ουδεμία σχέση έχουν με το «γνώθι σαυτόν», το Φως και την Αλήθεια, ώστε να κρατήσουν τους πάντες σε άγνοια, φοβισμένους και δέσμιους στην αιώνια λήθη. To «μηδέν άγαν» που οδηγεί στον επιθυμητό τρόπο ζωής και λειτουργίας μας στο περιβάλλον, δηλαδή τον τρόπο που μας απελευθερώνει, απαγκιστρώνει από τον ψεύτικο κόσμο της καθημερινής υποκουλτούρας και αλχημιστικής ιδεολογίας αυτών που κυβερνούν, οι υπηρέτες του σκότους προσπαθούν να το αποβάλλουν από την εθνική συνείδηση. Οι επιγραφές στον Ναό των Δελφών δεν είναι πλέον τόσο ευδιάκριτες για τους σύγχρονους Έλληνες, καθώς οι εχθροί του έθνους στο εσωτερικό και εξωτερικό προσπαθούν να μας οδηγήσουν πίσω στο «σπήλαιο του Πλάτωνα».   

Πολλοί σημερινοί Έλληνες δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στην υποδοχή υπερβολικού αριθμού μεταναστών από την Αφρική και την Ασία, έναντι κάθε λογικής και γνώσης. Η μαζική μετανάστευση έχει προγραμματιστεί και σχεδιαστεί από κέντρα εξουσίας που έχουν ως στόχο την καταστροφή, τον θάνατο, των μονοπολιτισμικών κοινωνιών, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου όμως υλοποιείται από μια ευρεία συμμαχία αριστερών, φιλελεύθερων και ψευτοδεξιών, ενώ υποστηρίζεται από τον Τύπο και την εκκλησία. Πως ή τι σκέπτονται οι Έλληνες για την πολιτιστική αυτοπαραίτηση τους που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια; Προφανώς και φοβούνται να μην κατηγορηθούν ως «ρατσιστές», όμως αυτός ο φόβος γεννιέται από την δειλία τους, διότι εάν αφήσουμε τις έννοιες να μας οδηγήσουν τότε υπαγορεύεται η σκέψη μας, τουτέστιν χάνουμε την αυτογνωσία μας. Όλοι μας σκεφτόμαστε με όρους και ιδέες. Όταν οι έννοιες που ορίζουν μια πραγματικότητα καταργούνται εξουσιοδοτημένα ή αντικαθίστανται από άλλες, αυτό έχει συνέπειες. Όποιος π.χ. υπακούει στην αντικατάσταση του όρου «λαός» από τον όρο «πληθυσμός» τότε συνταγογραφεί την σκέψη του, περιορίζει την ελευθερία του και υποτάσσεται σε μια δικτατορία σκέψης.

Ο όρος «λαός» είναι κάτι που προσδίδει ενέργεια, ο «πληθυσμός» είναι κάτι παθητικό. Κάποιοι προσπαθούν να καταργήσουν τις έννοιες ώστε να καταργηθεί και ο αντίστοιχος όρος. Κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν τις επιγραφές στον Ναό των Δελφών. Αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί. Δεν πρέπει να αφήσουμε να υπαγορευτεί η σκέψη και τα συναισθήματα μας ή να προκαλούμε ενοχές στον εαυτό μας για όρους ή έννοιες. Αισθήματα ενοχής και μεταβαλλόμενη ορολογία είναι ψυχολογικός πόλεμος, είναι μέσα κυριαρχίας που αποσκοπούν να μας υποτάξουν.

Η Ελλάδα σήμερα είναι κοινωνικά διασπασμένη, με πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Στην χώρα αυτή που κάποτε άνθιζε ο πολιτισμός, η πνευματική ζωή, δεν έχουμε πλέον στοχαστές, ποιητές, φιλοσόφους και συνθέτες. Αντ’ αυτού ανθεί η υποκουλτούρα των «gay pride» και των τουρκικών σήριαλ στα σιωνιστικών συμφερόντων κανάλια. Σχεδόν σε κάθε πολιτιστικό τομέα βλέπουμε μια παρακμή είτε πρόκειται για μουσική, ποίηση, θέατρο, ή εκπαίδευση. Όλα αυτά συνθέτουν την εθνική μας συνείδηση. Αν δεν αντισταθούμε στην παρακμή της ελληνικής εθνικής συνείδησης, τότε το τέλος της φυλής μας είναι προδικασμένο.

Εάν δεν αισθανόμαστε Έλληνες, εάν δεν αισθανόμαστε απόγονοι του Λεωνίδα, εάν δεν αισθανόμαστε ότι ανήκουμε στον ελληνικό πολιτισμό, πράγμα που θα έπρεπε να είναι το υπέρτατο καθήκον μας, τότε οι βάρβαροι που μας περιβάλλουν δεν έχουν κανένα λόγο να μην αμφισβητήσουν την πολιτιστική υπεροχή μας με ότι αυτό συνεπάγεται.  Τότε το επίγραμμα του ποιητή θα πρέπει να προσαρμοστεί: «Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμαση μη πειθόμενοι».

Γ. Λιναρδής