Υπόθεση ομηρίας στη Γαλλία από τζιχαντιστές: Έκοψαν το λαρύγγι ιερέα κατά τη διάρκεια λειτουργίας

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 - 12:47

Υπόθεση ομηρίας στη Γαλλία από τζιχαντιστές: Έκοψαν το λαρύγγι ιερέα κατά τη διάρκεια λειτουργίας

Συνεχής ενημέρωση: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Χαλιφάτο με μήνυμα: «Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας».

Ο ένας εκ των δύο δραστών είχε γενειάδα ενώ ο άλλος φόραγε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων «chachia», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».  

Πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι δράστες φώναζαν για το Ισλαμικό Χαλιφάτο κατά τη διάρκεια της εισόδου τους στο ναό. Συγκεκριμένα φώναζαν "Daesh" που είναι το ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Χαλιφάτο στα αραβικά. 

Τραγικό τέλος είχε η ομηρία από δύο ένοπλους σε εκκλησία κοντά στην πόλη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία.

Σύμφωνα με τις  τελευταίες πληροφορίες οι δύο δράστες που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια έκοψαν το λαρύγγι του ιερέα της εκκλησίας (κατά άλλες πληροφορίες τον αποκεφάλισαν) και πιθανόν σκότωσαν άλλον ένα όμηρο, ενώ υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες.

Ωστόσο, οι δύο ένοπλοι είναι νεκροί μετά από την έφοδο της αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία και κρατούσαν ομήρους πέντε άτομα, δύο καλόγριες, δύο πιστούς και τον ιερέα της εκκλησίας.

Η μέθοδος της φρίκης βεβαίως παραπέμπει ευθέως στο Ισλαμικό Χαλιφάτο και το αντιχριστιανικό μίσος των κανιβάλων του Ισλάμ. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε δείχνει και το γεγονός ότι στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Γαλλίας, αλλά και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή σχετικά με την εθνικότητα των δραστών.