Υπεροχή της ιδεολογίας επί της πολιτικής

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 - 08:00

Πολύ συχνά στην πολιτική έχουμε να αντιμετωπίσουμε διλήμματα, είτε πραγματικά είτε φανταστικά. Τα πραγματικά αναφέρονται σε αντικειμενικές συνθήκες, τα δε φανταστικά βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία και τα παρουσιάζουν οι πολιτικοί για να χειραγωγήσουν τον λαό. Ένα πραγματικό δίλημμα, που το εκμεταλεύονται όμως οι πολιτικοί, είναι αν θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην Ιδεολογία ή στην Πολιτική. Με άλλα λόγια αν καθορίζει η Ιδεολογία την Πολιτική ή η Πολιτική την Ιδεολογία.

Για μας τους εθνικιστές η Πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο δρόμος που χρησιμοποιεί η Ιδεολογία μας. Δηλαδή η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσον δια του οποίου πραγματώνεται η Ιδεολογία. Είναι προφανές λοιπόν ότι χωρίς την Ιδεολογία η Πολιτική δεν δικαιώνεται. Έτσι είναι προφανές ότι για μας η Ιδεολογία καθορίζει την Πολιτική και όχι αντίστροφα. Άλλωστε, αν η Πολιτική καθόριζε την Ιδεολογία, τότε θα ήταν θεμιτό η Πολιτική να αλλάζει ιδεολογία ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Αυτό όμως δεν αποτελεί παρά ηθικό ξεπεσμό.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που προανέφερα δεν δικαιολογείται να συμπράξουμε με τους καπιταλιστές, ακόμη και αν πρόκειται έτσι να αντιμετωπίσουμε τον κομμουνιστικό κίνδυνο, πραγματικό ή φανταστικό. Ο κομμουνιστικός κίνδυνος βέβαια μπορεί να είναι υπαρκτός, αλλά δεν δικαιολογείται να συμπράξουμε με τους καπιταλιστές για να τον αντιμετωπίσουμε. Μεγαλύτερη σημασία για μας έχει λοιπόν η διεύρυνση της εκλογικής βάσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, παρά η ενίσχυση της Ν.Δ., πράγμα που δεν μας το ζητάει άλλωστε επίσημα, για να μην κατηγορηθεί ότι συνεργάζεται με τους «νεοναζί».

Μια ψήφος υπέρ της Ν.Δ. φυσικά δεν είναι για μας μια ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ, υπό την έννοια ότι ψηφίζουμε αυτό που μας εκφράζει, αλλά μια ΨΗΦΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ, υπό την έννοια να μην έλθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι φυσικό μια ψήφος θετική να έχει μεγαλύτερη αξία από μια ψήφο αρνητική.

Έτσι λοιπόν ψηφίζουμε όλοι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις εκλογές της 17/6/2012, για να διευρύνουμε το ποσοστό μας πέραν του ψυχολογικού ορίου του 10%. Για μια Ελλάδα χωρίς λαθρομετανάστες, που να ανήκει μόνο στους Έλληνες! Για το Όραμα μιας ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ αντικαπιταλιστικής και αντικομμουνιστικής.

Ε.Χ.