Υπέρ της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα σκόπια ο Σταύρος Θεοδωράκης! Στηρίζει το «Gorna Makedonija»

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 - 18:01

Υπέρ της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα σκόπια ο Σταύρος Θεοδωράκης! Στηρίζει το «Gorna Makedonija»

Πιστός στον κοσμοπολιτισμό που διέπει την ανθελληνική νεοφιλελεύθερη πολιτική υπόστασή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ του όρου Άνω Μακεδονία (Gorna Makedonija), μιλώντας στους αντιπροσώπους του μορφώματος του Ποταμιού. Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια, ο αποτυχημένος επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «αυτοί που θέλουν να συνυπάρξουν στις νέες πλατείες με τους εθνικιστικά αγανακτισμένους δεν είναι σύμμαχοί μας, είτε λέγονται κεντρώοι, είτε λέγονται κεντροδεξιοί».

Δεν ξέρουμε αν ο εθνομηδενιστής Θεοδωράκης συμπεριλαμβάνει στις «μπηχτές» του και το νέο εκλογικό μόρφωμα του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑ), στο οποίο θεωρεί ότι μπορεί να διασώσει το ατομικό πολιτικό μέλλον του. Έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως, ότι η δήλωσή του αυτή γίνεται (και) με την ιδιότητα του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑ, επομένως η τοποθέτησή του δεσμεύει και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα του μορφώματος και βεβαίως και την τωρινή ηγέτιδά του, την Φώφη Γεννηματά.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει τοποθέτηση – αντίθεση στα όσα είπε ο Θεοδωράκης από την Γεννηματά, η θέση περί «Άνω Μακεδονίας» εκφράζει εξίσου (συν)ένοχα και την υπόλοιπη ηγετική κλίκα του ΚΙΝΑ. Αυτού του νέου εκλογικού κατασκευάσματος, το οποίο συγκεκριμένοι κύκλοι απογειώνουν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο στις δημοσκοπήσεις για συγκεκριμένους λόγους εξυπηρέτησης στενών συντηρητικών συμφερόντων.

Η αλήθεια, όμως, θα ξεγυμνώσει πλήρως και θα φανερώσει την πολιτική γύμνια του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων «μπάζων» που επιχειρούν να σωθούν με νέες εκλογικές μεταμφιέσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ