Υβριστικό - συκοφαντικό αμόκ των καθεστωτικών ΜΜΕ κατά της Χρυσής Αυγής (1)

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 - 19:14

Υβριστικό - συκοφαντικό αμόκ των καθεστωτικών ΜΜΕ κατά της Χρυσής Αυγής (1)

Σωρεία υβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών και κινδυνολογικών δημοσιευμάτων είχαμε τις προηγούμενες ημέρες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ των εργολάβων της διαπλοκής, κατά των αγνών εθνικιστών της Χρυσής Αυγής. Ήταν τόσα πολλά (και συνεχίζονται ακόμα, αλλά με μειωμένη ένταση…) που δεν προλάβαμε να σας τα παρουσιάσουμε. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα, και πρόβλημα… πολυκαιρίας δεν υπάρχει, καθώς εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα. Αρχίζουμε μ’ ένα άρθρο της «Ημερησίας» του Μπόμπολα (του ΕΠΟνίτη που έγινε βαρόνος…), όπου ένας καθεστωτικός αρθρογράφος διαπιστώνει έντρομος πως οι Έλληνες εθνικιστές «βρίσκουν απήχηση σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού», εγκαλεί την… τρόικα γιατί «δεν μπορεί να αντιληφθεί τι μπορεί να σημάνει για την Ελλάδα η ενίσχυση των ακροδεξιών» (συμφωνούμε υπό έναν όρο: εκεί που λέει «για την Ελλάδα» να αντικατασταθεί με το «για το σάπιο κατεστημένο») και τέλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί η άνοδος της Χρυσής Αυγής «θα προκαλέσει προβλήματα στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου» (καθώς επίσης και στις περιοχές νοτίως του Ινδικού Ωκεανού, της Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, καθώς και του… Αμαζονίου, εμείς θα σας τα θυμίζουμε αυτά κύριε αρθρογράφε;). Ιδού το φαιδρό καθεστωτικό παραλήρημα και… καλή σας διασκέδαση:    

Τρόικα, you know Χρυσή Αυγή;

You know Χρυσή Αυγή; Το ερώτημα απευθύνεται στην τρόικα, τους τεχνοκράτες που βρίσκονται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Τόμσεν, Μαζούχ και Σία, και προπαντός στους πολιτικούς τους προϊστάμενους.

Σε όλους αυτούς που νομίζουν πως με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού (η εσωτερική υποτίμηση δεν πέτυχε και τίποτα άλλο) θα καταφέρουν να κάνουν την Ελλάδα ανταγωνιστική.

Και αντί γι' αυτό τί βλέπουμε; Τη Χρυσή Αυγή να αποθρασύνεται, το φίδι να κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους και να δρα σχεδόν ασύδοτα.

Κι αν τα πράγματα περιορίζονταν στη δράση των ακραίων στοιχείων θα λέγαμε μικρό το κακό. Το χειρότερο είναι πως οι πράξεις αυτές βρίσκουν απήχηση σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, επιβεβαιώνοντας τα ιστορικά προηγούμενα πως σε περιόδους μεγάλης κρίσης η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι και ενισχύεται.

Το αποτέλεσμα το είδαμε στα τελευταία γκάλοπ τα οποία ανέδειξαν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα με ποσοστό ακόμα και 12%.

Αν η τρόικα δεν μπορεί να αντιληφθεί τι μπορεί να σημάνει για την Ελλάδα η ενίσχυση των ακροδεξιών μέσω της περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων, οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να το βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου στην ομάδα του Τόμσεν και κυρίως στην πολιτική ηγεσία της τρόικα.

Η άνοδος της ακροδεξιάς ενδεχομένως να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να προκαλέσει προβλήματα στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπερβολές θα πει κάποιος. Ίσως. Αλλά και τον Χίτλερ σαν φαιδρό φαινόμενο τον αντιμετώπιζαν στην αρχή...