Απειλεί για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών ο “φίλος” Τσαβούσογλου: Θα ανακαλύψουμε, γιατί πέρασαν σε τούρκικο έδαφος!

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 - 18:42

Απειλεί για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών ο “φίλος” Τσαβούσογλου: Θα ανακαλύψουμε, γιατί πέρασαν σε τούρκικο έδαφος!

Άκρως ανησυχητικές δηλώσεις για την τύχη του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κουκλατζή που παραμένουν αιχμάλωτοι στα χέρια των τούρκων έκανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη στη Zeit.

Ο Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος σε ραγιάδες εγχώριους πολιτικάντηδες, κατέστησε σαφές ότι το ζήτημα της αιχμαλωσίας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει καμία σχέση με την "ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη", αλλά θα το χειριστεί το καθεστώς Ερντογάν κατά το δοκούν.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε κυνικά ότι οι τουρκικές αρχές θα ανακαλύψουν για το συμβάν στα σύνορα αν αυτό συνέβη κατά λάθος ή από πρόθεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί ανταλλαγή των 2 Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Δεν μπορώ να ξέρω, αν πέρασαν παράνομα τα σύνορα», απάντησε, όταν ρωτήθηκε πότε θα επιστρέψουν στη χώρα μας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. «Αυτό εξαρτάται από τους ερευνητές και τα δικαστήρια, που τώρα πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται από πίσω. Ήταν λάθος ή πρόθεση; Θέλουν να είναι σίγουροι», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Σε ερώτηση για το αν η Άγκυρα επιθυμεί την ανταλλαγή τους με τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά. «Δεν θέλουμε μία τέτοια συμφωνία. Άλλωστε, δεν συλλάβαμε τους Έλληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό επίσημα την έκδοσή τους από την Ελλάδα».

Ο Τσαβούσογλου αφήνει σαφείς υπαινιγμούς ότι θα διερευνηθεί ενδελεχώς το ενδεχόμενο κατασκοπείας και ξεκάθαρα απειλεί ότι το καθεστώς Ερντογάν προτίθεται να τους φορτώσει μια τέτοια κατηγορία

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τον Αγώνα εντός και εκτός Βουλής για τους 2 Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους!

9 ημέρες αιχμάλωτοι στα χέρια των τούρκων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί