Ανθελληνικές προκλήσεις στην Κύπρο: Τουρκοκύπριοι με συνοδεία ένοπλων στρατιωτών θέρισαν ελληνικά χωράφια στην νεκρή ζώνη - ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 - 21:59

Ανθελληνικές προκλήσεις στην Κύπρο: Τουρκοκύπριοι με συνοδεία ένοπλων στρατιωτών θέρισαν ελληνικά χωράφια στην νεκρή ζώνη - ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέα τετελεσμένα στη νεκρή ζώνη προχώρησαν τούρκοι στρατιώτες το απόγευμα της Πέμπτης. Στρατιώτες του κατοχικού στρατού, με δύο οχήματα, «γκρίζαραν» περιοχή στη νεκρή ζώνη.

Στη συνέχεια «τουρκοκύπριοι» αγρότες μπήκαν με μηχανήματα και θέρισαν τα χωράφια των Ελληνοκυπρίων νόμιμων ιδιοκτητών του χωριού Δένεια.

Οι Ελληνοκύπριοι κάλεσαν τα Ηνωμένα Έθνη με τα οποία προκλήθηκε ένταση. Οι άνδρες του ΟΗΕ αφού πρώτα διαβουλεύθηκαν με τον τουρκικό στρατό και δεν τους έπεισαν να απομακρυνθούν, ζήτησαν από τους Ελληνοκύπριους να φύγουν για να μην προκληθούν επεισόδια!

Σε δηλώσεις του στο Philenews, o κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, σημείωσε πως ανάλογο περιστατικό μικρότερης κλίμακας, σημειώθηκε πριν από 20 μέρες όταν τούρκοι με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού, μπήκαν στην περιοχή της Δενείας και θέρισαν ένα μόνο χωράφι. Το γεγονός αυτό δεν έγινε γνωστό στα ΜΜΕ και χθες επανήλθαν.

Σημείωσε ακόμη, ότι την Τετάρτη το απόγευμα σημειώθηκε ένταση όταν οι τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στη νεκρή ζώνη και απέκοψαν το σημείο, ενώ οι τούρκοι θέριζαν τα χωράφια της νεκρής ζώνης. Μάλιστα σε σημείο υπήρξαν και οπλισμένοι στρατιώτες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ραγιάδικης πολιτικής σε Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο!