Το μήνυμα αντίστασης της Χρυσής Αυγής

Κυριακή, 5 Απριλίου 2015 - 16:29

Το μήνυμα αντίστασης της Χρυσής Αυγής

Κάτι παραπάνω από δύο μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τα πρώτα συμπεράσματα έχουν ήδη βγει. Οι διεθνείς τοκογλύφοι κυνικοί, αδίστακτοι και επιθετικοί στο έπακρο, αδιάφοροι πλήρως για την θέληση ενός Λαού, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές έδειξε έμπρακτα την αντιμνημονιακή του διάθεση, ξεκαθάρισαν πως δεν θα ανεχθούν την παραμικρή υποχώρηση από τα «συμφωνηθέντα», δηλαδή από το πρόγραμμα εφιαλτικής δημοσιονομικής λιτότητας και «κινεζοποίησης» που έχουν επιβάλλει.

Η νέα συγκυβέρνηση προσπάθησε μέσω ενός θεατρικού σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης» να κερδίσει κάποιο χρόνο ανοχής, ώστε στην διάρκειά του να γεφυρώσει σχετικά ομαλά το πέρασμά της από την αντιμνημονιακή ρητορεία της αντιπολιτευτικής περιόδου στην μνημονιακή προσαρμογή της πράξης. Ανοχή μπορεί να μην υπήρξε, υπάρχει όμως μια κατανόηση για τις πολιτικές ανάγκες της νέας συγκυβέρνησης, από την οποία πλέον ζητείται να βρει μόνη της τα «ισοδύναμα μέτρα», με τα οποία θα συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων και θα προετοιμαστεί η υπογραφή, στις αρχές του καλοκαιριού, μιας νέας δανειακής σύμβασης και ενός ακόμη μνημονίου.

Το ζήτημα, βεβαίως, είναι να μην περιοριστούμε σ’ αυτήν την διαπίστωση. Γνωρίζοντας ότι η μνημονιακή λαίλαπα θα συνεχιστεί και από τη νέα συγκυβέρνηση, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι ταιριάζει στην πολιτική φύση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Να διατυπώσουμε, δηλαδή, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις για την Πατρίδα και τον Λαό και ταυτόχρονα να αγωνιστούμε για την ουσιαστική υλοποίησή τους. Απαγορεύεται αυστηρά να μείνουμε απλώς στην θέση των παρατηρητών και αναλυτών της πραγματικότητας. Το να διαπιστώσουμε και να καταγγείλουμε την μνημονιακή προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι μεν χρήσιμο και απαραίτητο, αν όμως παραμείνουμε σ’ αυτό το πεδίο δεν πρόκειται να κερδηθεί τίποτε το ουσιαστικό.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρέπει και θα αποτελέσει την πρωτοπορία της Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης απέναντι στους εγχώριους –άμεσους και έμμεσους- εντολοδόχους και συνεργάτες των διεθνών τοκογλύφων. Η απόφαση για διεκδικήσεις θα φέρει τους αγώνες κι αυτοί, με την σειρά τους, τις Νίκες.

Γιώργος Μάστορας