Το ΕΛΑΜ τίμησε την Μνήμη των θυμάτων των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 - 18:55

Το ΕΛΑΜ τίμησε την Μνήμη των θυμάτων των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου παρευρέθηκε στον Πωμό της Επαρχίας Λευκωσίας στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία μεταξύ 4-8 Αυγούστου του 1964, όταν η τουρκική αεροπορία διαπράττοντας ακόμη ένα έγκλημα πολέμου, ρίχνοντας βόμβες ναπάλμ, σκόρπισε τον θάνατο σε 55 συμπατριώτες μας, εκ των οποίων οι 28 άμαχοι, καταστρέφοντας μάλιστα ολοσχερώς το Νοσοκομείο της περιοχής.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Χρίστου Χρίστου, στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατέθεσε το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πέτρος Κουντουρέσιης.

Το ΕΛΑΜ δεν ξεχνά τις τουρκικές θηριωδίες και στέκεται αγέρωχα απέναντι σε όσους ενδοτικούς θυσιάζουν ακόμη και την ιστορία μας για να γίνουν αρεστοί στον κατακτητή.

Το ΕΛΑΜ τιμά την μνήμη των θυμάτων των τουρκικών βομβαρδισμών στην Τηλλυρία

Επί τη ευκαιρία του σημερινού ετήσιου μνημοσύνου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δηλώνει ότι τιμά τη θυσία των θυμάτων από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία μεταξύ 4-8 Αυγούστου.

Τα τραγικά εκείνα γεγονότα από τον άνανδρο βομβαρδισμό της Τηλλυρίας με βόμβες ναπαλμ από τους Τούρκους είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 55 ανθρώπων, 28 εκ των οποίων ήταν άμαχοι, ενώ ξερίζωσε από τις πατρογονικές τους εστίες εκατοντάδες άλλους, προκαλώντας ταυτόχρονα ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στον αποτροπιασμό που μας προκαλεί η στάση κάποιων πολιτικών κομμάτων που 54 χρόνια μετά, στον βωμό της ενδοτικής τους πολιτικής, θέλοντας να είναι αρεστοί στον τούρκο κατακτητή, δεν τολμούν να εκδώσουν έστω και μια καταδικαστική ανακοίνωση.

Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου