Το ΕΛΑΜ τίμησε την μνήμη των Ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018 - 18:03

Δυναμική ήταν για άλλη μια χρονιά η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο μνημόσυνο των εθνομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

Οι Έλληνες Εθνικιστές με την παρουσία τους έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί η θυσία του Τάσου και του Σολωμού, που τον Αύγουστο του 1996 δολοφονήθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, καθώς δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με την κατοχή, ούτε με την ομοσπονδία, αλλά με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της Λευτεριάς.

Στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου έλαβε χώρα τρισάγιο στην μνήμη των ηρώων, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στους τάφους των ηρώων κατέθεσε ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης.

Ακολούθως, η Εθνικιστική φάλαγγα κατευθύνθηκε στο οδόφραγμα της Δερύνειας, στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού. Τον πατέρα του εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, κ. Σπύρο, συνόδευσε ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης και άλλα στελέχη του Κινήματος, όπου προσεγγίζοντας τον χώρο θυσίας των ηρώων, εναπόθεσαν στεφάνι προς τιμή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επιτράπηκε σε κανένα να προχωρήσει μέχρι τον χώρο θυσίας των ηρώων, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, προκαλώντας συναισθηματικό φόρτο και συγκίνηση στον πατέρα του Σολωμού Σολωμού, «η περιοχή είναι πλέον ανοικτή και η κυβέρνηση σας έδωσε εντολή να μην προχωρήσετε πιο κάτω επειδή κινδυνεύει η σωματική σας ακεραιότητα. Πέρσι η περιοχή ήταν κλειστή, ενώ φέτος οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ανοίξει».

Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, αντί να εγείρει μνημείο προς τιμή του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, ασελγεί με τον χειρότερος τρόπο στην μνήμη τους, ανοίγοντας οδόφραγμα στον χώρο θυσίας τους.

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον Αττίλα, οι ΕΛΑΜίτες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, στέλνοντας το μήνυμα πως τούτη η γη είναι Ελληνική και καμία «λύση» Ομοσπονδίας δεν θα γίνει ανεκτή, δίνοντας με αυτό τον τρόπο όρκο τιμής πως θα σταθούν εμπόδιο απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να ξεγράψει την θυσία των δύο εθνομαρτύρων, ανοίγοντας οδόφραγμα πάνω από το αίμα των ηρώων.

ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ

elamcy.com