Το «χρέος» της Ελλάδας αυξήθηκε στο 181,1% του ΑΕΠ το 2018 στην «μεταμνημονιακή εποχή» του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 - 12:32

Όσο κι αν επιχειρούν οι συριζαίοι να παραμυθιάσουν τον Ελληνικό Λαό για την (δήθεν)  «έξοδο από τα Μνημόνια», αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές των καταστροφών που δημιούργησαν οι άλλοι μνημονιακοί προκάτοχοί τους.

Κατά τη διάρκεια του 2018, δηλαδή την περίοδο που το δημόσιο «χρέος» των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών μειώθηκε, η Ελλάδα και η Ιταλία έδειξαν ότι είναι τα «δύο προβληματικά παιδιά» της ευρωζώνης, καθώς εκεί το «χρέος» αυξήθηκε, παρατηρεί η γνωστή γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Το «χρέος» έναντι του ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε ακόμη περισσότερο τον περασμένο χρόνο κι έφτασε στο 181,1%, από 176,2% που ήταν το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat. Αυτή, σημειώνει η εφημερίδα, είναι η χειρότερη επίδοση στην ευρωζώνη: «Η αύξηση αυτή του δημοσίου χρέους οφείλεται κυρίως στα νέα δάνεια των ευρωπαίων εταίρων προς τη δοκιμαζόμενη από την κρίση χώρα». 

Τα νέα δάνεια που παίρνονται απλώς μεγαλώνουν και σφίγγουν ακόμη περισσότερο την αλυσίδα του «χρέους» που κρατά όμηρο την Πατρίδα και τον Λαό στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ