Το βρώμικο παιχνίδι των «δημοσκοπήσεων»

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 - 11:02

Η ανάγκη εκτόξευσης των ποσοστών του υπό εκκόλαψη «νέου κυοφορούμενου φορέα της Κεντροαριστεράς» σε εξωπραγματικά ποσοστά θα μας οδηγήσει σε φαινόμενα που παραπέμπουν στην πολιτική επιστημονική φαντασία. Το πρώτο δείγμα «φουσκώματος» το είχαμε πριν από λίγες ημέρες από «δημοσκόπηση» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το οποίο έκανε «σεφτέ» στο να δώσει διψήφια ποσοστά στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία όμως θα εμφανιστεί με άλλο όνομα στις επόμενες εκλογές! Μιλάμε, για πολύ σοβαρή «δημοσκόπηση»…

Υπάρχει, όμως, και άλλη παράμετρος, που δείχνει το ανεδαφικό της πρόβλεψης του ΠΑΜΑΚ. Δηλαδή η εντυπωσιακή απόκλιση των προβλέψεων του ΠΑΜΑΚ αναφορικά με την εκλογή αρχηγού στον «νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς» από τα τελικά αποτελέσματα. Η ομάδα Μαραντζίδη είχε καταγράψει το ποσοστό που θα λάμβανε η Φώφη Γεννηματά στο 28%, μακρά, δηλαδή, του 42,5% που έλαβε στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης. Αντιστοίχως, ο Γιώργος Καμίνης εμφανιζόταν με ποσοστό 20%, ενώ έλαβε 12,52%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 17%, ενώ έλαβε περίπου 10%, και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 12,5%, ενώ συγκέντρωσε 25,14% και πέρασε στον δεύτερο γύρο απέναντι στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Θυμίζουμε ότι η ΠΑΜΑΚ έδινε κάποτε υψηλά ποσοστά και στο Ποτάμι, για να καταποντιστεί αυτό στην συνέχεια στα πραγματικά αποτελέσματα της κάλπης. Στα χνάρια του ΠΑΜΑΚ και η Μέτρον Ανάλυσις, η οποία «παίζει με την φωτιά» κι αυτή, με τα αναληθή υψηλά ποσοστά που δίνει στο μόρφωμα του οποίου ηγείται η Γεννηματά. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη εκτόξευσης των ποσοστών του μορφώματος, λόγω της επικείμενης εκ νέου συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Να δούμε, όμως, πως θα καταπιούν την ντροπή του εξευτελισμού μετά την πραγματική εκλογική εικόνα του ΠΑΣΟΚ και των θλιβερών ακολούθων του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ