Το απόλυτο χάος: Αλλοδαποί βαρυποινίτες βιντεοσκοπούν έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε κελί και «σκάνε στα γέλια»...

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 - 22:40

Η γενική «μπαχαλοποίηση» που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Χώρα μας, επηρεάζει αναμφίβολα και τον χώρο των φυλακών, με τον κάθε βαρυποινίτη να κάνει «ό,τι του γουστάρει». Δεν προξενεί, επομένως, καμία έκπληξη η είδηση ότι ως παιδική χαρά θεωρούν οι βαρυποινίτες αλλοδαποί τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως μαρτυράει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, καθώς φαίνονται κρατούμενοι να... βιντεοσκοπούν έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε κελί και να «σκάνε από τα γέλια».

Αλλοδαποί κρατούμενοι-κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής- βιντεοσκοπούν τις κινήσεις ομάδας αστυνομικών, που προχωρούσαν σε ελέγχους, ύστερα από αιματηρό περιστατικό στην Β΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η βιντεοσκόπηση μέσα από τα κελιά έγινε με τα κινητά τηλέφωνά τους, που εξακολουθούν και κατέχουν με χαρακτηριστική ευκολία εντός των φυλακών. Παρότι, υποτίθεται, ότι τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχουν «εξαντλητικοί έλεγχοι για να περιορισθούν τα κρούσματα ανομίας», σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Χωρίς, μάλιστα, κανείς να αντιληφθεί ότι οι κρατούμενοι βιντεοσκοπούσαν τους αστυνομικούς σε έναν χώρο, που υποτίθεται ότι ήταν αποκλεισμένος για να διευκολυνθεί η επέμβαση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο βίντεο ακούγονται οι κρατούμενοι με τις …κάμερες, να γελούν με τις κινήσεις των αστυνομικών, αλλά και τα «παθήματα» των συγκρατουμένων τους, που υφίστανται τον έλεγχο.

Μια κατάσταση όχι για γέλια, αλλά μόνο για κλάματα, εάν συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητά της, με το άβατο των φυλακών να επεκτείνεται τόσο πολύ, ώστε η πλήρης αδράνεια και ανικανότητα του κράτους να προκαλεί τον… γέλωτα ακόμη και στους βαρυποινίτες αλλοδαπούς, που βιντεοσκοπούν ανενόχλητοι όποτε και ό,τι θέλουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ