Τιμή στην πραγματική Εθνική Αντίσταση

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 - 11:09

Τιμή στην πραγματική Εθνική Αντίσταση

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας

Βλέποντας κανείς τη μηδενική πολιτική επιρροή των κομμουνιστικών κομμάτων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης σήμερα, εύλογα οδηγείται στο συμπέρασμα πως εάν η έκβαση του συμμοριτοπολέμου ήταν διαφορετική, είχε δηλαδή κριθεί με την επικράτηση των ενεργούμενων της Μόσχας, τότε ο κομμουνισμός στη σύγχρονη Ελλάδα θα ήταν είδος υπό εξαφάνιση, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα ευρωπαϊκά Έθνη απ’ όπου ο μπολσεβικισμός πέρασε σκορπίζοντας τον όλεθρο, την τρομοκρατία, τον θάνατο και την εξαθλίωση.

Αποτελεί, βεβαίως, προνόμιο για τους μελετητές των ιστορικών γεγονότων να εξάγουν συμπεράσματα έχοντας στη διάθεσή τους πλήθος τεκμηρίων αλλά πολύ περισσότερο, απαλλαγμένοι από την ασφυκτική πίεση των στιγμών εκείνων στις οποίες απαιτείται η λήψη των αποφάσεων που εν πολλοίς κρίνουν και τον ρου της Ιστορίας. Με απλά λόγια, εκείνος ο οποίος σήμερα συμπεραίνει πως μια νίκη των συμμοριτών το 1949 θα είχε σήμερα οδηγήσει στην πολιτική εξαφάνιση του κομμουνισμού από την Ελλάδα του 21ου αιώνα, οφείλει να θέσει νοερά εαυτόν στη χρονική περίοδο κατά την οποία εξελίσσονταν τα γεγονότα και επιπρόσθετα να πάρει θέση: με τους μπολσεβίκους ή με τις Εθνικές Δυνάμεις;

Η συντριπτική ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία του κομμουνισμού στο μεταπολιτευτικό Καθεστώς, δεν αποτελεί προϊόν αγώνων που οδήγησαν στην επικράτηση. Αντιθέτως, συνιστά δομικό στοιχείο του αντεθνικού Κράτους της μεταπολίτευσης και σ’ αυτό ακριβώς έγκειται και ο ρόλος της ψοφοδεούς και πατριδοκάπηλης ΝΔ, η οποία παρέδωσε τα κλειδιά της κρατικής οντότητας στους κομμουνιστές. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι απλώς το Κράτος κομμουνιστικό, αλλά ο κομμουνισμός είναι το Κράτος.

Καθότι, λοιπόν, ο κομμουνισμός είναι το Κράτος, καθίσταται αναμενόμενο η πολιτική εκείνη δύναμη που αμφισβητεί και αντικρούει τους μύθους του Καθεστώτος να τίθεται στο στόχαστρο μιας λυσσαλέας πολεμικής, της οποίας σκοπός είναι η εκμηδένιση της απειλής. Το εκπληκτικό, βεβαίως, είναι ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση (όπως συνέβη και στην οικοδόμηση του μεταπολιτευτικού Καθεστώτος) πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η ΝΔ, η οποία και μετέτρεψε σε κατηγορητήριο εις βάρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος τις φαντασιώσεις και την παραμυθολογία της αριστεράς κατά των Ελλήνων Εθνικιστών.

Είναι ενδεικτικό αυτής της πραγματικότητας το γεγονός ότι οι δυνάμεις της αριστεράς (κυβέρνηση, ΚΚΕ, μαρξιστικές φράξιες και παρακρατικοί) χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική εναντίον των Εθνικιστών...

Διαβάστε την συνέχεια στο antepithesi.gr