Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική! Παρουσία Χρυσής Αυγής στο τρισάγιο του Αρχηγού της Χειμάρρας, Σπύρου Σπυρομήλιου - Φωτογραφίες

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 - 16:45

Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική! Παρουσία Χρυσής Αυγής στο τρισάγιο του Αρχηγού της Χειμάρρας, Σπύρου Σπυρομήλιου - Φωτογραφίες

Μία λιτή εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της Χειμάρρας κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο στις 5 Νοεμβρίου 1912 πραγματοποιήθηκε στο οικογενειακό μνήμα του Αρχηγού της Χειμάρρας, Σπύρου Σπυρομήλιου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών το μεσημέρι της Κυριακής 5  Νοεμβρίου 2017.

Αρχικά τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Συνταγματάρχη Χωροφυλακής Σπύρου Σπυρομήλιου και όλων των Αγωνιστών για την Απελευθέρωση και την υπεράσπιση της Χειμάρρας την περίοδο 1912 - 1914. Στη συνέχεια ο κ. Μόντης Κολίλας ανέγνωσε το ιστορικό της απελευθέρωσης της Χειμάρας στις 5 Νοεμβρίου 1912.

Ακολούθως ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, κ. Χρήστος Παππάς ο οποίος ήταν για άλλη μία χρονιά παρών, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι "μέσα σε αυτό το μνήμα χτυπάει η καρδιά της Χειμάρρας η οποία αυτές τις μέρες δοκιμάζεται". Όπως σημείωσε ο κ. Παππάς: "Η λύση για τη Χειμάρρα και την Βόρειο Ήπειρο είναι η ένωση τους με την Μητέρα Ελλάδα, ώστε να δικαιωθεί ο Αγώνας του Σπύρου Σπυρομήλιου και όλων όσων πολέμησαν για την ελευθερία της πανάρχαιας αυτής Ελληνικής περιοχής".

Οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τέλος τον εθνικό ύμνο και άφησαν από ένα λουλούδι στο σημείο που αναπαύεται ο θρυλικός Αρχηγός της Χειμάρρας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης στους Χειμαρριώτες που αγωνίζονται στην πάτρια γη. Αίσθηση προκάλεσε η έκδηλη συγκίνηση του ιερέα του Α΄ Νεκροταφείου που τέλεσε το τρισάγιο στο μνήμα του Σπυρομήλιου.