Κοίτα ποιος μιλάει! Η ΝΔ διαμαρτύρεται γιατί ο υπ. Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για δικαστική έρευνα - Ξέχασαν τα δικά τους “κατορθώματα”;

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018 - 20:02

Κοίτα ποιος μιλάει! Η ΝΔ διαμαρτύρεται γιατί ο υπ. Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για δικαστική έρευνα - Ξέχασαν τα δικά τους “κατορθώματα”;

Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε οργίλη ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis που την αφορά. Πριν πούμε το οτιδήποτε ας δούμε την ανακοίνωση της ΝΔ:

«Πριν από λίγο η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Οι ίδιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί. Δηλαδή αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή, πόσω μάλλον αξιολογική κρίση, της εκτελεστικής εξουσίας.

Νωρίτερα είχε συμβεί το επίσης ανήκουστο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να επισκεφθεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραδεχόμενος εκ των υστέρων -και αφού δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψή του- ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση.

Και όλα αυτά που προδήλως μαρτυρούν μια απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης, δεν θα τοποθετηθεί επί φημολογιών που αποβλέπουν να σπιλώσουν συλλήβδην πολιτικά πρόσωπα. Και γι' αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση η δικογραφία που θα διαβιβαστεί αύριο στη Βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια.

Εξυπακούεται, τέλος, ότι στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης, την οποία η ΝΔ θα επιδιώξει να διαλευκανθεί το ταχύτερον δυνατόν, η κυβέρνηση, είτε το θέλει είτε όχι, θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβασή της Δικαιοσύνη».

Εμείς με την σειρά μας να παραθέσουμε ένα βίντεο για να μην νομίζει η ΝΔ ότι ο Ελληνικός Λαός δεν θυμάται τα έργα και τις ημέρες της:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ ομολογεί από βήματος Βουλής ότι πήρε την προϊσταμένη των ανακριτών για να… ενημερωθεί για την πορεία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ο τότε πρωθυπουργός της ΝΔ απαιτεί από ανώτατο δικαστικό να προφυλακίσει βουλευτές της Χρυσής Αυγής:

Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς ή να βγάζεις Δελτία Τύπου…