Τα συμφέροντα των Σιωνιστών καθορίζουν το μέλλον του ΝΑΤΟ

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 - 21:16

Ο Τραμπ κατά την προσφιλή του τακτική έκανε άνω-κάτω την πρόσφατη καλοκαιρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς καταδίκασε την Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για αθέτηση των δεσμεύσεων τους αναφορικά με την χρηματοδότηση της Συμμαχίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος συνεπικουρούμενος από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών Τζέιμς Ματτίς και Μάικ Πομπέο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της Γερμανίας, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι συνεργάζεται στενά με την Μόσχα στον τομέα ενεργειακών αγωγών, πληρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα δεν συμμετέχει ως οφείλει με το 2% του ΑΕΠ στο κοινό ταμείο του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα η επίθεση του Τραμπ έχει να κάνει με τον αγωγό Nordstream-2 από την Ρωσία στην Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, με την ολοκλήρωση αυτού του αγωγού οι ενεργειακές ανάγκες της Γερμανίας θα καλύπτονται κατά 70% από τις ενεργειακές πηγές της Ρωσίας.

Ωστόσο μετά τις σκληρές δηλώσεις σχετικά με την ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας και την συμμετοχή της στις δαπάνες της Συμμαχίας, ο Τραμπ συνυπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν 23 σελίδων της διήμερης Συνόδου του ΝΑΤΟ, ένα ανακοινωθέν που περιγράφει με λεπτομέρεια την επιθετική παγκόσμια πολιτική της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Το ανακοινωθέν κατηγορεί την Ρωσία (ως συνήθως), την Συρία και το Ιράν (κατά τα ειωθότα) ως μεγάλες απειλές και προβλέπει σχέδια βάσεων για «αμυντικούς» βαλλιστικούς πυραύλους που θα έχουν ως πεδίο κάλυψης (ως στόχο δηλαδή) την Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καύκασο, τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια (το τελευταίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής).

Ο αντιρωσικός χαρακτήρας του κοινού ανακοινωθέντος συμπληρώνεται με την δήλωση περί «παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας» και «αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας», την εκ μέρους της Ρωσίας «παραβίαση του διεθνούς δικαίου», την «εκτέλεση προκλητικών στρατιωτικών ενεργειών» και την «απόπειρα υπονόμευσης των θεσμών της Συμμαχίας».

Επίσης προβλέπεται η συνέχιση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία και εννοείται με την FYROM, ενισχύοντας παράλληλα την παρουσία της συμμαχίας στην Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα.

Προφανώς και όλα αυτά δεν αποτελούν προσφορά καλών σχέσεων με την Ρωσία, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί και να τεθεί επί τάπητος στην επικείμενη συνάντηση κορυφής Τραμπ-Πούτιν στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Από την επίθεση του Τραμπ στην Γερμανία σχετικά με την ενεργειακή της πολιτική γίνεται προφανές ότι οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ΝΑΤΟ ως πολιορκητικό κροιό για να γίνουν ένας ισχυρός εξαγωγέας σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου (fracking) προς την Ευρώπη, προσπαθώντας να εξοβελίσουν την Ρωσία αλλά και το Ιράν, κάτι που γίνεται εφικτό από την καταγγελία της πυρηνικής συμφωνίας P5+1 και τις εξαγγελθείσες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Ο στόχος του σιωνιστικού παρακράτους της Ουάσιγκτον είναι να εξαρτηθεί η Ευρώπη από τα ενεργειακά αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου των ΗΠΑ, τουτέστιν βρισκόμαστε στο κατώφλι μια προσπάθειας ανασυγκρότησης του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης προς όφελος των ΗΠΑ και εννοείται των σιωνιστικών συμφερόντων.

Ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Hastings Ismay (1952-1957) αναφερόμενος στον ρόλο της Συμμαχίας είχε δηλώσει ότι ο σκοπός αυτής είναι «να κρατήσει τους Ρώσους έξω, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω» (to keep the Russians out, the Americans in and the Germans down). Μετά από 65 χρόνια η ευρωπαϊκή πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από τότε που έκανε την διατύπωση του ο λόρδος Ismay.

Οι Ρώσοι δεν είναι εκτός, οι Γερμανοί δεν είναι κάτω και οι Αμερικανοί εκπροσωπώντας τα σιωνιστικά συμφέροντα προκαλούν διαλυτικές τάσεις και αμφισβητούνται από πολλά μέλη της Συμμαχίας, ενώ οι ευρωπαϊκοί λαοί σε πρόσφατες σφυγμομετρήσεις κατηγοριοποιούν τις ΗΠΑ ως την «μεγαλύτερη απειλή» απ’ ότι την Ρωσία.

Γ. Λιναρδής