Τα πολιτικά παχύδερμα της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης είναι εξίσου προδότες με τους προκατόχους τους

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 - 00:31

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι την Δευτέρα το βράδυ σύσσωμη η κοινοβουλευτική κυβερνητική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσει «δαγκωτό» το πολυνομοσχέδιο των 1.500 σελίδων με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Τα μέλη της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης είναι τέτοιου είδους πολιτικά παχύδερμα που θα ψηφίσουν «ναι» ακόμα και στο «να πουλήσουν την μάνα τους» (κατά την γνωστή λαϊκή έκφραση), προκειμένου -ως γνήσια «λιγούρια της εξουσίας»- να συνεχίσουν να την απολαμβάνουν. Η τραγική ειρωνεία της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι εκείνοι οι οποίοι πριν ανέλθουν στην εξουσία υπόσχονταν πως «θα σκίσουν τα Μνημόνια», εκείνοι που «θα χτυπούσαν το ντέφι και οι αγορές θα χόρευαν», εκείνοι που έλεγαν «go back,madam Μέρκελ», εκείνοι που έλεγαν ότι θα σεβαστούν την λαϊκή ετυμηγορία στο δημοψήφισμα που οι ίδιοι διοργάνωσαν, είναι ακριβώς αυτή που σαν «σκούπα» έχουν ψηφίσει, ψηφίζουν και θα ψηφίσουν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα τους ζητήσουν οι εντολείς τους διεθνείς τοκογλύφοι.

Με δεδομένο το ότι ακολουθεί η τέταρτη αξιολόγηση πριν μπούμε στην νέα διάσταση της μνημονιακής εποχής, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους (τότε που, σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, «θα έχουμε τελειώσει από τα Μνημόνια») μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε τι θα συμβεί, από το μέγεθος του πολυνομοσχεδίου που θα συνοδεύεται. Η ολοένα και αυξανόμενη μπολσεβικοποίηση του χαρακτήρα που διέπει την κυβέρνηση έχει οδηγήσει στο να επιβληθεί φόρος σε ό,τι είναι δυνατόν να επιβληθεί.

Οι εισφορές έχουν αυξηθεί τόσο υπέρμετρα που δεν γίνεται να αυξηθούν κι άλλο. Οι συντάξεις, με τις νέες μειώσεις που θα εφαρμοστούν από το 2019, θα έχουν φτάσει πλέον σε επίπεδο φιλοδωρήματος. Οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη θα τρέχουν φέτος με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όλη η περιουσία του Δημοσίου πέρασε πλέον στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα είναι αυτό που θα αποφασίζει πια τόσο για την διαχείριση όσο και για το αν και πότε θα (ξε)πουληθεί οτιδήποτε.

Εκείνοι που αποκαλούσαν (πολύ σωστά) ως προδότες τις κυβερνήσεις και τους βουλευτές που ψήφισαν τα δύο πρώτα Μνημόνια, ψήφισαν (μαζί με αυτούς που κατηγορούσαν) το ακόμη χειρότερο τρίτο Μνημόνιο, αποδεικνύοντας ότι κι αυτοί, με την σειρά τους, είναι εξίσου (κι ακόμη περισσότερο) προδότες με τους προηγούμενους. Στο ίδιο έργο προδοσίας θα είναι πρωταγωνιστές και το βράδυ της Δευτέρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ