Τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών έχουν ανθρώπους μέσα στην κυβέρνηση;

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 - 13:39

Τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών έχουν ανθρώπους μέσα στην κυβέρνηση;

Ογκωδέστατη δικογραφία έχει σχηματιστεί και βρίσκεται στα χέρια Εισαγγελέων σχετικά με κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, με απολήξεις σε ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., που από ότι φαίνεται είχε «άκρες» μέσα στην συγκυβέρνηση.

Ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει συνομιλίες, στις οποίες φέρεται να συνομιλεί ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με ιδιώτη, γίνεται λόγος για τις κρίσεις αξιωματικών και την «ανάγκη» του κυκλώματος να τοποθετηθεί συγκεκριμένος διευθυντής στο τμήμα Αλλοδαπών.

Προ του οποιουδήποτε άλλου σχολιασμού, σας παρουσιάζουμε τις συνομιλίες, όπως εμφανίστηκαν σε καθεστωτική εφημερίδα:

«Αξιωματικός: Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το Αλλοδαπών ο Φ...(προηγούμενος διοικητής) και πρέπει να απομακρυνθεί ακόμη ένας υποδιευθυντής. Πρέπει να αναλάβει ο Γ.... και πρέπει να απομακρυνθούν και δύο σύμβουλοι του υπουργού.

Ιδιώτης: Συμφωνώ έτσι θα γίνει και να δεις και ότι και η πολιτική ηγεσία θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση

Μετά τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και πριν τις τοποθετήσεις έχει καταγραφεί μία άλλη συνομιλία.

Ιδιώτης: Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.

Αξιωματικός: Πρέπει να φέρεται τον Γ..... στο Αλλοδαπών.

Ιδιώτης: Ναι έτσι θα γίνουν τα πράγματα»

Το σκανδαλώδες στην όλη υπόθεση είναι ότι πέραν της απομακρύνσεως του Πανούση από το υπουργείο, οι υπόλοιπες επιδιώξεις του κυκλώματος έγιναν πραγματικότητα. Τώρα το ποιος είναι ο «ψηλός» που εμφανίζεται στις συνομιλίες είναι απορίας άξιον και χρήζει διερεύνησης, αφού βρίσκεται στο εσωτερικό της συγκυβερνήσεως.

Είτε πρόκειται για άτομο του Σύριζα που συνεργάζεται με το εν λόγω κύκλωμα και μπορεί να «κανονίσει» κάποια τέτοια ζητήματα, έχοντας επιρροή, είτε είναι ο ίδιος ο Πανούσης, ο οποίος θα «αναγκαζόταν» να πράξει σύμφωνα με την θέληση του κυκλώματος για να μην τον «τελειώσουν» άλλα άτομα του Σύριζα που συνεργάζονται με το κύκλωμα.

Χωρίς να γνωρίζουμε τα εσωτερικά της δικογραφίας ή να θέλουμε να προτρέξουμε της έρευνας, υπάρχουν άτομα στον Σύριζα, που χρόνια τώρα έχουν πολύ περίεργη δραστηριότητα στο εν λόγω ζήτημα. Μερικοί, μάλιστα, είτε έχουν, είτε συνεργάζονται με ΜΚΟ - σφραγίδες που έχουν καταστήσει τον «αντιρατσισμό» επάγγελμα και μάλιστα εξόχως προσοδοφόρο.