Τα εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη συνεχίζονται με προτροπή και ανοχή της Δύσης

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 - 08:32

Από την αρχή του πολέμου στην Υεμένη, τουτέστιν από την ημέρα που οι Σαουδάραβες και οι σύμμαχοι τους από την Δύση προσπαθούν να αμφισβητήσουν στον λαό της Υεμένης την ανεξαρτησία του και την απαλλαγή του από τον σιωνιστικό ιμπεριαλισμό, εκτιμάται ότι πάνω από 85.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών έχουν πεθάνει από ασθένειες και ασιτία (στοιχεία από τον ΟΗΕ και την διεθνή οργάνωση «Save the Children»). Άλλα 14 εκατομμύρια άνθρωποι στην χώρα αυτή, πάντα σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα και χολέρα.

Ο πόλεμος που ξεκίνησε πριν από περίπου 4 χρόνια στην Υεμένη, σε μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη αλλά ούσα σε δεσπόζουσα στρατηγική θέση μεταξύ Ερυθράς Θάλασσας, Κόλπου του Άντεν και Ινδικού Ωκεανού, είχε καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό και τις υποδομές λόγω των βάρβαρων επιθέσεων των Σαουδαράβων, που δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αμάχων και στρατιωτών και των συμμάχων τους από το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Σουδάν, την Σενεγάλη, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Η αυτοαποκαλούμενη Δύση προσέφερε και προσφέρει σε αυτό τον συνασπισμό εγκληματιών πολέμου στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη και πληροφορίες των μυστικών της υπηρεσιών, κυρίως της CIA, του BND και της Μοσάντ.  

Λόγω του πολέμου περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Υεμενίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ 300.000 έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες, κυρίως στο Τζιμπουτί και στην Σομαλία. Τόσο οι εκτοπισθέντες στο εσωτερικό, όσο και αυτοί που έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες δεν διαθέτουν τα προς το ζην, δεν έχουν τροφή και καταφύγιο. Τα νοσοκομεία και τα σχολεία της χώρας έχουν βομβαρδιστεί με βόμβες made in USA και Germany, με αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους αμάχων και κατάρρευση ακόμη και του υποτυπώδους συστήματος υγείας. Η χολέρα μαστίζει τον πληθυσμό καθώς οι Σαουδάραβες έχουν βομβαρδίσει  σχεδόν όλες τις υδάτινες υποδομές, αποκλείοντας τον πληθυσμό από την πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Όλα τα ανωτέρω προφανώς και συνιστούν εγκλήματα πολέμου, για τα οποία όμως ουδόλως ενδιαφέρεται η τόσο «φιλεύσπλαχνη» Δύση που τόσο κόπτεται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Ο πόλεμος της Υεμένης είναι μια σφαγή στην οποία συνεργάζονται το εγκληματικό καθεστώς των Σάουντ και οι «δημοκράτες» της Ουάσιγκτον, του Βερολίνου, του Παρισιού και του Λονδίνου. 

Γ. Λιναρδής