Τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών: Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ για την διδασκαλία της σκοπιανής γλώσσας στην Ελλάδα!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 15:49

Τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών: Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Ζάεφ για την διδασκαλία της σκοπιανής γλώσσας στην Ελλάδα!

Σιγή ιχθύος έπεσε από το καθεστώς των εθνοπροδοτών εμπρός στις δηλώσεις Ζάεφ στην Βουλή των Σκοπίων για την διδασκαλία της βουλγαρίζουσας γλώσσας τους στα ελληνικά σχολεία.

Ακόμα και η κυβέρνηση των Σκοπίων κατάλαβε σε πόσο δύσκολη θέση έφερε τον Τσίπρα και τον Καμμένο και έσπευσε να δηλώσει ότι «παρερμηνεύτηκαν» τα λόγια του Ζάεφ. Φευ, όμως, το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυς του τι ειπώθηκε στην Βουλή των Σκοπίων και σας το παραθέτουμε, ξαναρωτώντας:

Τι ακριβώς υπέγραψε ο Τσίπρας και ο Καμμένος εκεί στις Πρέσπες, όπου ο τότε Γ.Γ. του ΚΚ€, Ζαχαριάδης, υποσχόταν ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη στους κατσαπλιάδες που πολεμούσαν στο πλευρό του;

Το ζήτημα έφερε στην Βουλή η Χρυσή Αυγή με ερώτηση του Βουλευτή Β' Αθηνών, Γεωργίου Γερμενή:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Οι προκλήσεις του Ζόραν Ζάεφ  σχετικά με την υποτιθέμενη ύπαρξη ‘’μακεδονικής’’ γλώσσας και την ενδεχόμενη διδασκαλία στα ελληνικά σχολεία»   

Σε προκλητικές δηλώσεις στο εθνικό κοινοβούλιο των Σκοπίων  προέβη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση που αποτελεί προϋπόθεση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Ζάεφ έκανε αναφορές αλυτρωτικού χαρακτήρα χαρακτηρίζοντας τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες» του Αιγαίου και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι εφόσον κυρωθεί τελικώς η συμφωνία των Πρεσπών, θα ανοίξει ο δρόμος για να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία  η «μακεδονική» γλώσσα εννοώντας προφανώς τη γλώσσα που ομιλούν οι σκοπιανοί υπήκοοι. Πρόκειται σαφώς για δηλώσεις και θέσεις που προσβάλουν τα εθνικά μας συμφέροντα και επιβεβαιώνουν τις αλυτρωτικές προθέσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  • Πώς κρίνετε τις δηλώσεις Ζάεφ; Εφόσον τις αξιολογήσετε ως προκλητικές και ανιστόρητες θα προβείτε σε σχετική διαμαρτυρία στα πλαίσια των διμερών επαφών;
  • Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί ο Ζάεφ και να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία η «μακεδονική» γλώσσα;
  • Τι στάση τηρούν στα εθνικά θέματα τα μέλη της ελληνικής πλευράς που συμμετέχουν στη μεικτή διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων Ελλάδος και Σκοπίων και τι εντολές έχουν από την ελληνική κυβέρνηση;

Αθήνα, 03/12/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ