Συντριπτική φτωχοποίηση των Ελλήνων από τα μνημόνια του Σύριζα και της ΝΔ

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 - 08:32

Συντριπτική φτωχοποίηση των Ελλήνων από τα μνημόνια του Σύριζα και της ΝΔ

Πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν την οικονομική καθίζηση στην οποία έχει επέλθει η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα των μνημονίων των διεθνών τοκογλύφων με κύριο κριτήριο την τεράστια μείωση του ΑΕΠ από τα 237,534 εκατομμύρια ευρώ το 2009 στα 174,199 εκατομμύρια ευρώ το 2016, δηλαδή μια μείωση της τάξεως του 26,66%.

H Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε τεράστια ύφεση μιας και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε συνεχόμενα για ακόμη μια χρονιά από την αρχή της τεχνητής οικονομικής κρίσης. Για την ακρίβεια το ελληνικό ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 26,66% από την αρχή της τεχνητής κρίσης, δηλαδή από 237,534 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009 στα 174,199 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016.

Σήμερα οι κομμουνιστές του Τσίπρα λεηλατούν την περιουσία των Ελλήνων με ιδιαίτερο μένος προς την μεσαία τάξη. Χαρακτηριστικές ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Χουλιαράκη ότι βάσει οργανωμένου σχεδίου υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερχρέωσε με δικαιολογία την δική του φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία οποιανδήποτε Έλληνα είχε κάποια περιουσία, είτε ένα ακίνητο είτε ένα αυτοκίνητο. Στην πρώτη περίπτωση οι αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών εκτίναξαν τον παράνομο ΕΝΦΙΑ στα ύψη ακόμη και για ακίνητα σε λαϊκές γειτονιές και στην δεύτερη περίπτωση το "σήμα κυκλοφορίας" και σε μερικές περιπτώσεις το τέχνασμα του "φόρου πολυτελείας" ζητάει από κάθε κάτοχο αυτοκινήτου ένα υπέρογκο ποσό κάθε χρόνο.

Φυσικά τα ΜΜΕ δεν υπενθυμίζουν τον τρόπο που ήρθε η Ελληνική οικονομία σε τόσο μεγάλη καθίζηση. Λέξη δεν ακούγεται για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων που κατέστρεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, για την δήμευση των ενεργητικών των δημοσίων φορέων, για τα πλαστά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τον Γεωργίου, για τον τεράστιο μισθό της Αικατερινάρη και τις υπέρογκες αμοιβές των "ειδικών συμβούλων ιδιωτικοποιήσεων" "του ΤΑΙΠΕΔ. Λέξη δεν ακούγεται για την τεράστια κρατική οικονομική επιχορήγηση των κομμάτων της κλεπτοκρατίας όταν σε πολύ λίγο καιρό οι Έλληνες θα φοβόνται να ανάψουν τα καλοριφέρ τους λόγω της αστρονομικής τιμής του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμπερασματικά το ΑΕΠ θα συνεχίζει να μειώνεται όσο την εξουσία νέμονται οι αριστεροί κομμουνιστές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολύ πρόσφατα ο Μητσοτάκης της Νέας Δημοκρατίας σε λόγο του εφησύχασε τους διεθνείς τοκογλύφους ότι δεν θα διαταραχθούν τα σχέδια τους για την συστηματική φτωχοποίηση των Ελλήνων εάν έρθει στην εξουσία. Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή είναι η εθνικιστική δύναμη που μπορεί να αναστρέψει την διαγεγραμμένη πορεία φτωχοποίησης των Ελλήνων.