Συνέντευξη Στρατηγού Επιτήδειου στο Ράδιο Γαλαξίας Φωκίδας: Οι μεταπολιτευτικές ελληνικές κυβερνήσεις ήταν φοβικές απέναντι στους τούρκους - Ηχητικό

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 - 10:37

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Γαλαξίας 92,1 FM» του νομού Φωκίδας ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος στον δημοσιογράφο Χάρη Μαρκάτο.

Ο Στρατηγός Επιτήδειος, για την περίπτωση των 8 Τούρκων που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο και δεν έγινε δεκτή η αίτηση των 7 από τους 8 και χαρακτηρίστηκαν τρομοκράτες, σχολίασε πως «η ελληνική κυβέρνηση από το ’74 και έπειτα ήταν φοβική απέναντι στους Τούρκους και αυτός είναι ο λόγος που οι Τούρκοι έχουν αυτή την επιθετικότητα απέναντι μας. Με την στάση της κυβερνήσεως όχι μόνο εξευτελίστηκε η χώρα μας, αλλά εθίγη και η αξιοπιστία της καθώς η χορήγηση ασύλου είναι θέμα Διεθνούς Δικαίου και όχι διμερών σχέσεων».

Επίσης, ο Στρατηγός άσκησε δριμεία κριτική προς την αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) η οποία ισχυρίζεται ότι μάχεται για να υπερασπίσει τους θεσμούς και τις αξίες χωρίς όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό, προκειμένου να παραπλανήσει αφελείς να την ψηφίσουν.

Όσον αφορά το θέμα της φύλαξης των εθνικών μας συνόρων αναφορικά με τις εισροές των παράνομων μεταναστών, ο Στρατηγός δήλωσε πως «αν θέλουμε μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Όμως, η Ελλάδα είναι υπόδουλη και η κυβέρνησή της εκτελεί εντολές των ξένων εντολοδόχων. Για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι πρέπει να συγκροτηθεί Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, Ακτοφυλακή και Ευρωπαϊκός Στρατός δεν έδωσε εντολή στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να φρουρήσουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να έχουμε ανεξέλεγκτες εισροές παράνομων μεταναστών.

Η συνέντευξη του Στρατηγού ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο σχόλιο αναφορικά με την εκτόξευση βλήματος από ρωσικό υποβρύχιο με κατεύθυνση της αμερικανικές ακτές. Σ’ αυτό ο Στρατηγός επεσήμανε πως «η αντίδραση της Ρωσίας είχε ως στόχο να κάνει επίδειξη δυνάμεως και αυτό είναι μια απάντηση πρώτον, στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι ΗΠΑ να απομονώσουν στρατηγικά την Ρωσία και δεύτερον, στις αποφάσεις που έλαβε το ΝΑΤΟ στην πρόσφατη Σύνοδο της Βαρσοβίας να στείλει μικρές δυνάμεις σε όλες τις όμορες με την Ρωσία χώρες, προωθώντας παράλληλα και την περίφημη αντιπυραυλική ασπίδα. Όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν σοβαρές προκλήσεις για τη Ρωσία».