Συνεχίζεται η πολιτική δίωξη: Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 - 12:53

Δίχως κανένα απολύτως ενοχοποιητικό στοιχείο που να συνδέει τον βουλευτή Β΄ Πειραιά της Χρυσής Αυγής με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, ο Γιάννης Λαγός παραμένει όμηρος του σάπιου καθεστώτος στα κελιά της Τιμής 

Η ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" δίνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:  Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα ομολογεί: «Δεν έχει σχέση με την δολοφονία Ρουπακιά ο βουλευτής Γιάννης Λαγός».

Απερρίφθη όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. Στην διάταξη της ανακρίτριας που αναλύει σε 22 σελίδες τα επιχειρήματά της γιατί δεν πρέπει να αποφυλακιστεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αναφέρει και τα εξής, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που δημοσιεύει η «Α»: «Το γεγονός ότι ο αιτών κατηγορούμενος αγνοούσε την εγκληματική ενέργεια του Γιώργου Ρουπακιά...».

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει την άμεση παραδοχή πως ο βουλευτής Λαγός όχι μόνο δεν είχε σχεδιάσει αλλά ούτε καν γνώριζε την πρόθεση ή όχι για την δολοφονία του άτυχου νεαρού Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά. Είναι η πρώτη φορά που σε επίσημο δικαστικό έγγραφο γίνεται τέτοια παραδοχή.

Συνεπώς ο Γιάννης Λαγός πληρώνει μόνο το γεγονός ότι είναι Χρυσαυγίτης! Με ενδιαφέρον αναμένουμε την δίκη για να δούμε πώς και με τι τρόπο θα σταθεί ενώπιον του βασάνου της ακροαματικής διαδικασίας όλη αυτή η ιστορία.