Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί με στρατιωτικές ασκήσεις και το ερευνητικό Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ - Υποταγή χωρίς αντίδραση στις προκλήσεις καταγγέλλει το ΕΛΑΜ!

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 - 14:34

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μετά την σχεδόν δίμηνη διακοπή - Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης Διακυβέρνηση, Οικονομία και Ε.Ε. - Κοινοτικό Κεκτημένο

Ο Νίκος Αναστασιάδης συναντάται σήμερα το απόγευμα με τον Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Η συνάντηση αρχίζει στις 18:30 και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών, μετά την σχεδόν δίμηνη διακοπή κατόπιν της αποχώρησης του Ακιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών. Σήμερα στην ατζέντα αναμένεται να βρίσκονται τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της διακυβέρνησης και της οικονομίας.

Σε δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή (!), ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων να φέρει τις δύο πλευρές σε σημείο που θα μπορούν μιλήσουν για συγκλίσεις που οδηγούν στην επίλυση του Κυπριακού.

Στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα στέλνει το Barbaros μέχρι τις 30 Ιουνίου η τουρκία

Όπως γνωστοποιήθηκε η τουρκία προέβη εκ νέου σε δέσμευση αργά χθες το βράδυ περιοχών νοτιοανατολικά της Καρπασίας για σεισμικές έρευνες. Η νέα αυτή πρόκληση έρχεται ελάχιστες μόλις ώρες προ της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και αφότου η βουλή της Κύπρου (με τις ψήφους ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ) έκανε πίσω στο ζήτημα του "Ενωτικού Δημοψηφίσματος".

Οι έρευνες στις οποίες αναφέρονται οι NAVTEX θα πραγματοποιηθούν από το ερευνητικό πλοίο Barbaros, καθώς προ ημερών απέπλευσε από το λιμάνι της Σαμσούντας στη Μαύρη Θάλασσα και καταπλέοντας την Δευτέρα 17 Απριλίου στο λιμάνι Τασουκού, κοντά στην Μερσίνη, διέσχισε το Αιγαίο καταλήγοντας στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η NAVTEX 410/17, οι σεισμικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν από αύριο 21 Απριλίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου, στη θαλάσσια περιοχή που ορίζεται από τις παρακάτω συντεταγμένες:

A. 35 15.92 N - 033 59.82 E
B. 35 07.02 N - 034 07.22 E
C. 35 06.43 N - 034 18.52 E
D. 35 01.53 N - 034 22.43 E
E. 35 16.18 N - 034 47.88 E
F. 35 24.57 N - 034 40.00 E
G. 35 28.98 N - 034 47.02 E
H. 35 37.62 N - 034 39.45 E

Επιπροσθέτως, έχουν προεξαγγελθεί και νέες στρατιωτικές ασκήσεις και μάλιστα με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κερύνειας και της Ακανθούς, ενώ προ ημερών η Άγκυρα δέσμευσε μια υπερμεγέθη επιφάνεια εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στην οποία περιλαμβάνονται τα οικόπεδα 5, 6, 7, 8, 10, 11 και 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά.

Υποταγή χωρίς καμία αντίδραση στις προκλήσεις καταγγέλλει το ΕΛΑΜ

Ενώ σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο «κοινοταρχών», η τουρκική πλευρά παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεσμεύοντας περιοχή ανοικτά της Πάφου για άσκηση με πραγματικά πυρά, ενώ ταυτόχρονα το τουρκικό ερευνητικό Barbaros παραμονεύει πλησίον της Καρπασίας.

Δυστυχώς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται, αφού αποτελεί όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη η αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό, μακριά από τις αδιέξοδες διαδικασίες συμβιβασμού στην βάση Ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε ότι ο ηγέτης της κατοχής αποχώρησε από τις συνομιλίες με πρόσχημα δήθεν το «Ενωτικό Δημοψήφισμα», ενώ σήμερα με την εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ και υπό την απειλή των όπλων η Κυπριακή Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά με την δικαιολογία ότι «δεν θα παίξουν το παιχνίδι» προσέρχεται με σκυμμένο το κεφάλι στις συνομιλίες.

Συνοψίζοντας στέλνουμε ξεκάθαρο το μήνυμα, ότι κανείς δεν μπορεί να βρει το δίκαιο του υποκύπτοντας, αλλά μόνο διεκδικώντας.

elamcy.com