Ετοιμάζουν προδοσία: Η Νέα Δημοκρατία συναίνεσε για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 - 16:32

Συνάντηση με τον σκοπιανό ΥΠΕΞ είχε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επ’ ευκαιρία της επισκέψεως του πρώτου στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κοτζιά.

Εξερχόμενος της συναντήσεως ο Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε «σε πολύ καλή ατμόσφαιρα για την πορεία των διμερών σχέσεων και τις προοπτικές τους», ενώ παρατήρησε ότι από τα Σκόπια εκπέμπεται ένα μήνυμα «πιο εποικοδομητικό, πιο παραγωγικό από ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν».

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον Κουμουτσάκο στο συμπέρασμα ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν υπάρχει πραγματικά θετική πολιτική βούληση» θα μπορέσει να υπάρξει μια «αμοιβαία αποδεκτή λύση» την οποία θεωρεί αναγκαιότητα η ΝΔ.

Ο προσεκτικός αναγνώστης, διαβάζοντας τις δηλώσεις Κουμουτσάκου παρατηρεί ότι απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα της Μακεδονίας μας, δείγμα πως η ΝΔ δεν το τοποθετεί μέσα στα ζητήματα που παραμένουν εκκρεμή μεταξύ ημών και των Σκοπίων.

Αυτό, βεβαίως, το γνωρίζαμε όλοι από την στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη επέτρεπε την προσγείωση σκοπιανικού αεροσκάφους με το όνομα της Μακεδονίας μας επί ελληνικού αεροδρομίου. Όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι η ΝΔ έχει ως θέση της την απόδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η  συντονισμένη με τον Σύριζα δήλωση Κουμουτσάκου έρχεται λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για αμερικανικές πιέσεις να γίνουν δεκτά τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και λίγες μέρες μετά την συνέντευξη του σκοπιανού ΥΠΕΞ στο «Βήμα», στην οποία απειλούσε με την… περιφερειακή ασφάλεια αν υπάρξουν ενστάσεις της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά απλή: τα αφεντικά διέταξαν και οι υποτακτικοί υπακούουν.

Διαβάστε επίσης: Από το 2013 έχει ξεπουλήσει η Νέα Δημοκρατία το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς - ΒΙΝΤΕΟ