Συγκλόνισαν η μητέρα και η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο μνημόσυνο στους Βουλιαράτες - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 - 17:59

Η μητέρα του Κατσίφα, κ. Βασιλεία και η αδελφή του Ερμιόνη ξέσπασαν στο μνημόσυνο των 40ημερών από τη δολοφονία του στους Βουλιαράτες και κατηγόρησαν ευθέως τον αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την ωμή δολοφονία του ασυμβίβαστου Κωνσταντίνου, που διψούσε για Ελλάδα και Ελευθερία. 

Η μάνα με την αλύγιστη ελληνική καρδιά που ανέθρεψε τον μεγάλο ήρωα της Βορείου Ηπείρου ξέσπασε και φώναζε: "Θέλω να γίνω σαν την Τζαβέλαινα να σκοτώσω τον Ράμα! Γιατί μου πήρε τον λεβέντη μου, για ποιο λόγο μου το σκότωσε το παιδί μου; Έναν γίγαντα, ατρόμητο, ζωή μου! Που είχες την παλικαριά, ζωή μου, να βγούνε καμιά 15αριά, ζωή μου, να τους ξαπλώσουν όλους, ζωή μου. Να καθαρίσει ο τόπος λεβεντιά μου, θα σου πάρω εγώ το αίμα (πίσω), ζωή μου. Εγώ η μανούλα σου. Που τα μιλάγαμε όλα μαζί, ζωή μου. Η Σημαία της Θεσσαλονίκης (συλλαλητήριο για Μακεδονία), ζωή μου. Μαζί την κάναμε, λεβεντιά μου, ψυχή μου, Ψυχή μου"!

Και η αδερφή του συνέχισε: "Δεν υπάρχει αρμονική συνύπαρξη. Από την δική τους την πλευρά οφείλεται αυτό. Προσβάλουν τη μνήμη του αδελφού μου και το μνήμα του αυτή τη στιγμή! Δεν υπάρχει σεβασμός στα δικά μας δικαιώματα. Θέλουμε σεβασμό Απαιτούμε επιτέλους σεβασμό. Ας το ακούσουν όλοι, η ελληνική κυβέρνηση να το ακούσει! 

Και η Ευρώπη μαζί, γιατί δεν βλέπω εμπράκτως η ελληνική κυβέρνηση να φέρεται υπεύθυνα. Υπεύθυνα, ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη, ντροπή τους. Ντροπή να προσβάλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την ιστορία μας, την ρίζα μας. Το αρχαιοελληνικό μας πνεύμα! Που πέθαναν οι παππούδες εδώ σε αυτά τα χώματα. Δώσανε μάχες εδώ. Δεν τους παρατάμε Λέμε ΟΧΙ"!

Διαβάστε επίσης: Η Χρυσή Αυγή τίμησε στους Βουλιαράτες την Μνήμη του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα

Δυο μνημόσυνα για τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα: Ένα στους Βουλιαράτες κι ένα από τους αποκλεισμένους Έλληνες στην Κακαβιά