Κυβέρνηση κατσαπλιάδων: Στις 3.600 κατασχέσεις ημερησίως για χρέη στις τράπεζες φτάσαμε επί ημερών «πρώτη φορά αριστερά»

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 - 14:28

Κυβέρνηση κατσαπλιάδων: Στις 3.600 κατασχέσεις ημερησίως για χρέη στις τράπεζες φτάσαμε επί ημερών «πρώτη φορά αριστερά»

Ο καλύτερος σύμμαχος των τραπεζών αποδεικνύεται η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, αφού από το προεκλογικό της σύνθημα «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» έφτασε στα… «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» και «κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Για την ακρίβεια, ανελέητο είναι το κυνήγι όσων έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Πλέον το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) προχωρεί σε αύξηση του ημερήσιου ορίου ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά τράπεζα τουλάχιστον στο επίπεδο των 900.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έκαναν δεκτή την πρόταση του ΚΕΑΟ για αύξηση των ημερήσιων ηλεκτρονικών κατασχέσεων, οι οποίες, από 600 που ήταν μέχρι σήμερα, πλέον θα αγγίζουν τις 900. Με απλά λόγια, έρχονται τουλάχιστον 3.600 ηλεκτρονικές κατασχέσεις ημερησίως από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες σε καταθέσεις «μη συνεργάσιμων οφειλετών».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι απλώς συνέχισε την αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών προκατόχων της, αλλά κατάφερε να την επεκτείνει στο έπακρο, δείχνοντας έτσι ότι το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» που αποδίδει η ίδια ως χαρακτηρισμό στον εαυτό της, στην πραγματικότητα αποτελεί την επιτομή της δικής της ανηθικότητας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ