Στην δίκη θα προσγειωθούν ανώμαλα οι εμπνευστές των πολιτικών διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 - 14:28

Στην δίκη θα προσγειωθούν ανώμαλα οι εμπνευστές των πολιτικών διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής

Ο έμπειρος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Γιάννης Ζωγράφος, δήλωσε στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα" σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση της Χρυσής Αυγής:

«Χρονικό μιας προαναγγελθείσας ποινικής δίωξης, ήταν για όσους εξ ημών δικηγόρους, έχουμε ασχοληθεί με την υπόθεση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η αναγγελία για την άρση ασυλίας σχεδόν στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όχι γιατί είχαμε  υπόψιν μας στοιχεία που να τους ενοχοποιούν. Το αντίθετο. Αλλά γιατί η δίωξη, με πολιτικούς όρους, άπαξ και άρχισε, έπρεπε με κάθε «δικονομικό κόστος», να ολοκληρωθεί, έστω και με αυτούς τους ευτελείς για σύγχρονη δημοκρατία, όρους.

Εξηγούμαι: Είναι εντελώς απαράδεκτο οι Βουλευτές εν καιρώ κοινοβουλευτικής δημοκρατίας να πληροφορούνται από τα κανάλια και από τα μπλογκς την κλήση τους ενώπιον της Δικαιοσύνης και μάλιστα πριν το πληροφορηθεί επίσημα η Βουλή, όπως αποδείχτηκε από την τοποθέτηση του προεδρεύοντος Μαρκογιαννάκη. Αν αυτό και μόνο το στοιχείο, δεν αποδεικνύει την ποινικά κολάσιμη διαρροή πληροφοριών από την ανάκριση -και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο- προς τους γνωστούς «πρόθυμους συνεργάτες» των καναλιών, δηλαδή τη σύγχυση της δικαστικής εξουσίας, με την εν γένει πολιτική, τότε τι το αποδεικνύει;

Επί της ουσίας, ο θησαυρός και πάλι άνθρακες. Η παντελής απουσία από τη δικογραφία αποδεικτικών στοιχείων που να συγκροτούν στην αντικειμενική της υπόσταση τη βαρύτατη κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», σύντομα θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο για τα αμιγώς ιδεολογικά κριτήρια με τα οποία ασκήθηκε η πρωτοφανής στα ποινικά χρονικά δίωξη.

Η δημοσιότητα που κατ' ανάγκην θα προσλάβει η δική της Χρυσής Αυγής, που δικαίως θα ονομαστεί κατά την πεποίθηση μου ως η πραγματική «δίκη του αιώνα» για την Ελλάδα, θα αφαιρέσει τους παραμορφωτικούς φακούς που έχουν προσδώσει στους κατηγορουμένους Βουλευτές της τα ΜΜΕ, θα «προσγειώσει» τους ευφάνταστους γνωστούς (πολιτικούς) εμπνευστές των διώξεων και θα αποδώσει την αληθινή διάσταση των πράξεων των κατηγορουμένων, που δεν ήταν άλλες, από την υπεράσπιση με παρρησία και μαχητικότητα, των ιδεολογικών θέσεων και απόψεών τους.

Πότε τελευταία φορά, καταδικάστηκε στη χώρα μας κάποιος για «ιδεολογικό παραστράτημα»; Η χρονική περίοδος που πέρασε έκτοτε, είναι το μεγάλο «τεστ αντοχής» της Δημοκρατίας στην οποία όλοι (ειδικά οι Δικαστές) ομνύουν. Κοντός ψαλμός...».