Στα χνάρια του Ράμα και ο Μπερίσα, ο οποίος θέλει κι αυτός «Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα!

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 - 21:32

Στα χνάρια του Ράμα και ο Μπερίσα, ο οποίος θέλει κι αυτός «Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα!

Σε αντίθεση με την λανθασμένη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, τελικά στην γειτονική Αλβανία δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που «επενδύει» στον ανθελληνισμό και στον αλυτρωτισμό, αλλά και ο προκάτοχος του – και σφοδρός του πολέμιος - Σαλί Μπερίσα.

Με αφορμή την συμπλήρωση 105 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, ο πρώην πρωθυπουργός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου –μεταξύ άλλων- εικονίζεται χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας», μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η μισή δυτική Ελλάδα, από την Καστοριά, έως την Κέρκυρα και την Πρέβεζα. «Χρόνια Πολλά για την απελευθέρωση των Αλβανών. Την εορτή των εορτών» σχολιάζει ο ίδιος προκλητικά, κάτω από το βίντεο.

Στον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» παρουσιάζονται επίσης εδάφη των Σκοπίων, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, και βέβαια ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, ως «αλύτρωτες» αλβανικές περιοχές. Για την ιστορία, το επίμαχο βίντεο έχει μέχρι στιγμής 7.300 … «Like», οι προβολές του έχουν ξεπεράσει τις 51.000 και τα σχόλια –στην συντριπτική τους πλειοψηφία επιδοκιμαστικά- ξεπέρασαν τα 200.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο πρώην πρωθυπουργός για να τιμήσει την αλβανική εθνική επέτειο, περιλαμβάνεται και αυτή με δύο νεαρές καλλίγραμμες συμπατριώτισσες του, οι οποίες στο πλαίσιο του εορταστικού dress code του, φωτογραφήθηκαν φορώντας κόκκινα σύνολα που σχηματίζουν τον δικέφαλο αλβανικό αετό.

Η προκλητική ενέργεια του Σαλί Μπερίσα αποδεικνύει περίτρανα πως ο μεγαλοϊδεατισμός και ο ανθελληνισμός αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο στην πολιτική ηγεσία της χώρας, όποιο κόμμα και εάν είναι στην κυβέρνηση.

Ο χάρτης στο βίντεο περιλαμβάνει τμήματα από το Μαυροβούνιο, ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, τα Σκόπια και την Ελλάδα, από την οποία, μάλιστα, λαμβάνει και τη μερίδα του λέοντος, καθώς «κοκκινίζει» την Κέρκυρα και ολόκληρη την Ήπειρο.

Ο ανθελληνισμός στην Αλβανία καλά κρατεί από την πρώτη στιγμή δημιουργίας αυτού του κράτους από τις μεγάλες δυνάμεις, το 1912. Από την στιγμή της ίδρυσής τους και είτε είχε βασιλιά (Αχμέτ Ζώγου) είτε κομμουνιστική δικτατορία (Ενβέρ Χότζα, Ραμίζ Αλία) είτε κοινοβουλευτικό καθεστώς, η Αλβανία πάντοτε εποφθαλμιά τα Ελληνικά Εδάφη, ως έναν θλιβερό αντιπερισπασμό στις Δίκαιες Διεκδικήσεις του Έθνους μας για την Προαιώνια Ελληνική Γη της Βορείου Ηπείρου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ