Στα χνάρια του Αντωνάκη ο Παπαμιμίκος, υβρίζοντας την Χρυσή Αυγή

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 - 20:33

Στα χνάρια του Αντωνάκη ο Παπαμιμίκος, υβρίζοντας την Χρυσή Αυγή

«Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει»... Ακολουθώντας ρητά το νόημα της προαναφερθείσας παροιμίας ο νέος γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ακολουθώντας τα βρώμικα χνάρια του πολιτικού του προϊσταμένου Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε κι αυτός αήθη επίθεση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Συγκεκριμένα, δίνοντας συνέντευξη στη «Μακεδονία» και στην ερώτηση «Πόσο σας ανησυχεί και πώς μπορεί να απαντηθεί η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής;» απαντά ως εξής: «Η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα της οικονομικής αλλά και της πολιτισμικής κρίσης που βιώνουμε. Είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό. Παρουσιάζεται ως αντισυστημικό κόμμα, ενώ στην ουσία δεν είναι. Μετέχει στα πολιτικά δρώμενα για πολλά χρόνια, και την ώρα που υβρίζει το πολιτικό σύστημα, παίρνει κανονικά τις οικονομικές επιχορηγήσεις από το κράτος. Παίζει με τον πόνο του Έλληνα. Δεν έχει όμως κανένα πρόγραμμα για την οικονομία, την ανεργία και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχουν διατυπώσει καμία ουσιαστική πρόταση παρά μόνο νεοναζιστικές κραυγές». Πριν σχολιάσουμε τα απύθμενης θρασύτητας λεγόμενα του Παπαμιμίκου οφείλουμε να κάνουμε μια θλιβερή διαπίστωση. Είναι πραγματικά λυπηρό, όσο και αηδιαστικό, νέοι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση με όρους μονολόγου, προβοκάτσιας, συκοφαντίας και με πλήρη περιφρόνηση κάθε έννοιας ισότιμης παράθεσης απόψεων.

Το να λέει ο Παπαμιμίκος  ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «είναι ό,τι πιο παλαιοκομματικό» είναι τουλάχιστον θρασύδειλο και ανήθικο. Όταν, μάλιστα, η απίστευτη αυτή ατάκα ξεστομίζεται από το στόμα κάποιου μέλους ενός από τους δύο βασικούς πολιτικούς φορείς που έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση του τόπου τότε οι λέξεις, πραγματικά, έχουν χάσει το νόημά τους. Όπως, εννοείται, στο ίδιο πλαίσιο κυμαίνονται τα όσα  φαιδρά λέει περί της μη αντισυστημικής φύσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Το ότι μετέχουμε «στα πολιτικά δρώμενα για πολλά χρόνια» σημαίνει, αν μη τι άλλο, ότι δεν είμαστε ένα ευκαιριακό μόρφωμα, αλλά ότι έχουμε μια εμπεριστατωμένη πολιτική άποψη την οποία ενστερνιζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσο για τις κρατικές επιχορηγήσεις που παίρνουμε από το κράτος, ναι Παπαμιμίκο το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ακριβώς επειδή Εμείς, γνωρίζοντας ότι αυτά τα χρήματα προέρχονται από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού, φροντίζουμε να γυρίζουν πίσω στους Έλληνες, μέσω της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται αυτά τα χρήματα να τα αφήσουμε έρμαιο στις ορέξεις ενός ανθελληνικού κράτους, το οποίο θα τα μοιράζει σε διάφορες κρατικοδίαιτες ΜΚΟ. Καταλαβαίνεις, φυσικά, τι εννοούμε... Όσο για το πρόγραμμά μας, είναι πολύ εύκολο να το μάθεις.

Σίγουρα, πάντως, δεν έχει καμία σχέση με τις τραγελαφικές εικόνες της ΝΔ, όταν εξευτελιζόταν σε διάφορες φιέστες τύπου «Ζαππείου», όπως, φυσικά δεν έχει την παραμικρή σύνδεση με τα φοροληστρικά μέτρα της συγκυβέρνησης, της οποίας η ΝΔ προΐσταται. Όσο για τις «κραυγές», μια ματιά στο ύφος και το ήθος του νυν αρχηγού σου, του Αντώνη Σαμαρά, όταν αυτός αναφέρεται στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρκεί για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ποιος βγάζει άναρθρες, ανούσιες και γελοίες κραυγές. Ας γνωρίζει, όμως, ο νέος ευνοούμενος του Σαμαρά και «πουλέν» του Κώστα Καραμανλή (του νεότερου) ότι το κόμμα στο οποίο συμμετέχει είναι τελειωμένο στο Χώρο της Νεολαίας και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Πατριωτισμό. Είναι συνώνυμο της υποτέλειας και της υποδούλωσης στα ξένα συμφέροντα, και γι΄ αυτό δεν έχει το παραμικρό Εθνικό, Πολιτικό και Ηθικό δικαίωμα να κρίνει, έστω κατά ελάχιστον, τις Απόψεις και τις Πράξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ