Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο: Κατά ριπάς πυροβολισμοί από τούρκους ψαράδες - Ο Καμμένος και ο Σκουρλέτης κοιμούνται!

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 - 21:00

Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο: Κατά ριπάς πυροβολισμοί από τούρκους ψαράδες - Ο Καμμένος και ο Σκουρλέτης κοιμούνται!

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων από τούρκους ψαράδες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.

Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς(!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.

«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Όλα συνέβησαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 9 το πρωί της Κυριακής. Οι Έλληνες ψαράδες είχαν αφήσει αλιευτικά εργαλεία κοντά στο νησάκι, όταν τους προσέγγισαν τουρκικά καΐκια. Τότε ζήτησαν από τους τούρκους ψαράδες να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι τους απείλησαν και λίγο μετά συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.  

Παρότι το περιστατικό είναι εξόχως σοβαρό και συνέβη το πρωί, δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση από τα αρμόδια υπουργεία που επεχείρησαν να κουκουλώσουν το περιστατικό αντί να το αντιμετωπίσουν. Δυστυχώς γι' αυτούς οι ψαράδες απευθύνθηκαν στα μέσα και τους χάλασαν την "ομερτά" της ανικανότητας και της εθνοπροδοσίας και το περιστατικό έγινε γνωστό μόλις τώρα, πριν από λίγα λεπτά.