Σκόπια και νατοϊκή γεωπολιτική

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 - 11:16

Η αυτοαποκαλούμενη Δύση θέλει πάση θυσία να ενταχθούν τα Σκόπια, αυτό το τεχνητό κρατίδιο, στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και μελλοντικά στην πλουτοκρατική γραφειοκρατία της ΕΕ. Η δυτικοευρωπαϊκή νομενκλατούρα η οποία κυριαρχείται από τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος, το τελευταίο διάστημα στήριξε με όλα τα μέσα, του χρηματισμού μη εξαιρουμένου, την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, καθώς το ΝΑΤΟ χρειάζεται επειγόντως τα Σκόπια ως χώρο περικύκλωσης της Ρωσίας, ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία λοξοκοιτάζει προς την Ρωσία και στο «ευρασιατικό σκάκι» του Μπρεζίνσκι ο σιωνιστής βασιλιάς κινδυνεύει να υποστεί απώλειες.

Η Συμφωνία των Πρεσπών που ήδη έλαβε συνταγματική έγκριση από το Κοινοβούλιο του κρατιδίου της πλάκας και πιθανότατα σύντομα θα επικυρωθεί από τα χρηματιζόμενα παρτάλια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τροχοδρομεί την πολιτισμική γενοκτονία των Ελλήνων Μακεδόνων και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Είναι προφανές ότι τα σκοπιανά και ελλαδικά πολιτικά παρτάλια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θέλουν να ικανοποιήσουν τα φανερά και κρυφά αφεντικά τους, όμως το συγκρουσιακό περίγραμμα που δημιουργείται στα Βαλκάνια μπορεί να οδηγήσει σε αναπροσανατολισμούς  στο επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

Η Μόσχα γνωρίζει ότι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι παρόμοια με τις «χρωματιστές» επαναστάσεις στην Ουκρανία και στην Γεωργία. Η Μόσχα διατυμπανίζει, δυστυχώς στην Ελλάδα τα αυτιά των ηλεοφρώνων του συνταγματικού τόξου είναι επιλεκτικά βαρήκοα, ότι στο βάθος ανατέλλει η «μεγάλη» Αλβανία που υποστηρίζεται επίσης από την Δύση. Μια Αλβανία που θα περιλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο, ίσως και ένα μικρό δυτικό τμήμα των σημερινών Σκοπίων, εξ άλλου ποιος από τους αργυρώνητους πολιτικάντηδες των Σκοπίων θα αντιδρούσε σε κάτι τέτοιο. Ενδείξεις για αυτό το ιμπεριαλιστικό  σχέδιο των Σιωνιστών, με χάρτες που περιλαμβάνουν τα Ιωάννινα και άλλα τμήματα της βόρειας Ελλάδας, υπάρχουν πολλές και έχουμε διεξοδικά αναφερθεί στο παρελθόν στην ιστοσελίδα μας.

Το ζήτημα «μεγάλη» Αλβανία είναι πρόβλημα ιδιαζόντως αιχμηρό για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Σερβίας. Στην πλευρά των Σέρβων βρίσκεται η Ρωσία, ενώ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ υποστηρίζουν τα σχέδια για «μεγάλη» Αλβανία και «Βόρεια Μακεδονία». Πλην του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ως παίκτης στα Βαλκάνια εμφανίζεται και η Τουρκία που βλέπει τον εαυτό της ως προστάτη των μουσουλμάνων στην περιοχή, είναι βέβαιο ότι ο ενταφιασμός των νεοοθωμανικών σχεδιασμών στην Μέση Ανατολή θα προσανατολίσει την Άγκυρα περισσότερο προς τα Βαλκάνια.

Η απειλή της «μεγάλης» Αλβανίας, η διαφαινόμενη πολιτισμική γενοκτονία της Μακεδονίας και το «μουσουλμανικό τόξο» δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα στο πλαίσιο του νατοϊκού συστήματος, αλλά δια μέσου μιας πολυπολικής ενσωμάτωσης εναντίον αυτής της γεωπολιτικής πρόκλησης. Αυτό σημαίνει όμως ότι η Ρωσία θα πρέπει δημοσίως και ξάστερα να διατυπώσει την στρατηγική της για τον γεωγραφικό χώρο των Βαλκανίων και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με τις προθέσεις της, κάτι που  ήδη έπραξε για την Συμφωνία των Πρεσπών. Η Μόσχα κατήγγειλε την απροκάλυπτη παρέμβαση δυτικών χωρών στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων, ενώ τόνισε ότι θα ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να μην προχωρήσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Η Ελλάδα με την Σερβία μπορεί να γίνουν η πρώτη φάλαγγα που θα εξεγερθεί εναντίον της νατοϊκής γεωπολιτικής στην Ευρώπη. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό απαιτείται πολιτικός ρεαλισμός,  πραγματισμός και συμμαχίες που θα εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων, τουτέστιν ο ελληνικός λαός θα πρέπει να εκδηλώσει έμπρακτα την αποστροφή του στο εξαρτημένο, δουλοπρεπές και αντιδραστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, κοινώς στο πολιτικό προσωπικό του «συνταγματικού τόξου».

Εν κατακλείδι το ΝΑΤΟ δεν είναι παρά ένα λείψανο του Ψυχρού Πολέμου. Το άλλο λείψανο, το κομμουνιστικό Σύμφωνο της Βαρσοβίας ήδη έχει ταφεί από το 1991. Ο μόνος λόγος επιβίωσης αυτού του άθλιου οργανισμού είναι η υποδαύλιση συγκρούσεων και οι επεμβάσεις που εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα των Σιωνιστών. Έτσι είναι παντελώς δικαιολογημένο το ερώτημα «γιατί είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ», γιατί πρέπει να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του στα Βαλκάνια, αφού ο λόγος ύπαρξης του ανήκει στο παρελθόν και αφού εξυπηρετεί πλέον μη συλλογικά αμυντικά συμφέροντα. Ας αναρωτηθούμε γιατί χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ; Για να μας προφυλάξει από ποιούς; Από ποιους απειλούμεθα; Από το κράτος της πλάκας των Σκοπίων; Από την Ρωσία ή μήπως από την Κίνα;  Ή μήπως από τους ισλαμοσυμμορίτες που το ίδιο το ΝΑΤΟ δημιούργησε και χρηματοδότησε;

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής, μέσα στο πλέγμα ενός εθνικού προγράμματος μετάβασης-γεφύρωσης αμυντικών προτεραιοτήτων με στόχο την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.

Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να επιλέξει ως ηγεμόνα το σιωνιστικό ΝΑΤΟ και ως κυρίαρχη δύναμη την φτώχεια που της επιβάλλει η ΕΕ. Υπάρχει και μια άλλη προοπτική και άλλα δυνητικά συμμαχικά μέτωπα που δύνανται να υλοποιηθούν στα Βαλκάνια και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, σταματώντας τα πολυσχιδή επικίνδυνα για την εθνική κυριαρχία σχέδια αποσταθεροποίησης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προσφέροντας μια ανόθευτη και πολλά υποσχόμενη συμμαχία οικονομικού και αμυντικού περιεχομένου.

Γ. Λιναρδής