Νέα σκληρά μέτρα συμφώνησαν οι συριζαίοι με τους διεθνείς τοκογλύφους: Νέα μείωση αφορολογήτου, πλειστηριασμοί και μειώσεις αποδοχών

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 - 14:14

Νέα σκληρά μέτρα συμφώνησαν οι συριζαίοι με τους διεθνείς τοκογλύφους: Νέα μείωση αφορολογήτου, πλειστηριασμοί και μειώσεις αποδοχών

Μπορεί η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να παρουσιάσει την λήξη του παρόντος προγράμματος και την υπογραφή του επομένου ως «έξοδο από τα μνημόνια», όμως η πραγματικότητα είναι ότι αυτές τις ημέρες στο Hilton μαγειρεύονται νέα επαίσχυντα βαριά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού.

Όπως, λοιπόν, διαβάζουμε μαζί με την απαρχή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν και οι κατασχέσεις από την εφορία για χρέη ακόμα και 500 ευρώ. Όμως δεν είναι μονάχα αυτό, αφού ήδη έχει συμφωνηθεί μεταξύ τρόικας και συριζαίων η περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, ώστε να πληρώνουν φόρο ακόμα και αυτοί που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί:

Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί ήδη ότι από 1.1.2019 μειώνονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις από 18% ως 22% με παράλληλη πρόβλεψη «παγώματος» των συντάξεων μετά τις περικοπές έως το 2022. Η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Μάιο σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν στα ATM τις μειώσεις τον Δεκέμβριο του 2018, για τη σύνταξη του Ιανουαρίου του 2019.

Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει επίσης στη Βουλή ότι από το 2020 το αφορολόγητο θα υποχωρήσει από τα 8.636 ευρώ στην περιοχή των 5.700 ευρώ, κάτι που φέρνει επιβάρυνση 650 ευρώ το χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο και όσοι αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα. Αν όμως υπογραφεί η πρόσθετη δέσμευση και ψηφιστεί και αυτή από τη Βουλή τότε η μείωση θα προβλέπεται ρητά ότι θα μπορεί να έρθει από το 2019 μαζί με τη μείωση των συντάξεων.