Σε ανοδική πορεία το ΕΛΑΜ: Στο 6% o Χρ. Χρίστου για τις Προεδρικές εκλογές στην δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 - 12:33

Χ. Χρίστου: «Εμείς σε αντίθεση με τους άλλους, αυτά που λέμε τα εννοούμε»

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, παρευρέθηκε στην προεκλογική εκπομπή του ΑΝΤ1, μιλώντας εφ όλης της ύλης.

Ο κ. Χρίστου τόνισε πως το ΕΛΑΜ αποτελεί την μοναδική ξεκάθαρη αντιομοσπονδιακή φωνή, που αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε λύση στην μορφή της ομοσπονδίας. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χρίστου, επιβάλλεται να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στην ορθή του βάση, που είναι η παράνομη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας, καταθέτοντας μάλιστα πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο για αλλαγή πλεύσης στις διαπραγματεύσεις, στην βάση του ενιαίου κράτους.

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανέλυσε επίσης τις θέσεις του ΕΛΑΜ για την οικονομία και τις προτάσεις του κινήματος για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά η κοινωνία.

elamcy.com

Δημοσκόπηση της εταιρίας CYMAR για λογαριασμό της Public Issue παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 21/12 στο ΡΙΚ, παρουσία του Βουλευτή Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνου Παπαγιάννη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση τα ποσοστά του ΕΛΑΜ αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό, με τον Πρόεδρο του κινήματος να βρίσκεται στην 4η θέση με 4%, που με αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου φτάνει το 6%.

Αναλυτικά, όσο αφορά την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΡΙΚ ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει το 30%, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Σταύρος Μαλάς το 15%, στην 4η θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου με 4%, ακολουθεί ο Γιώργος Λιλλήκας με 2%, οι άλλοι υποψήφιοι με 0.5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 15.5%.

Όπως δείχνει και το πιο κάτω γραφικό, με αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου, ο Ν. Αναστασιάδης ανέρχεται σε ποσοστά μεταξύ 41-49%, ο Ν. Παπαδόπουλος και ο Σ. Μαλάς 19.5-25.5%, ακολουθεί στην 4η θέση ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου με ποσοστά μεταξύ 4-8%, ενώ ο Γ. Λιλλήκας 2-4%.