Σαν σήμερα το 1948: Οι συμμορίτες του ΚΚ€ εκτελούν την Ελένη Γκατζογιάννη

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 - 14:02

Σαν σήμερα το 1948: Οι συμμορίτες του ΚΚ€ εκτελούν την Ελένη Γκατζογιάννη

Σαν σήμερα, οι συμμορίτες του ΚΚ€ και της «αγίας αριστεράς» πραγματοποιούν άλλο ένα από εγκλήματα που χαρακτήρισαν την πορεία τους τον προηγούμενο αιώνα. Ύστερα από μακρά βασανιστήρια εκτελούν την Ελένη Γκατζογιάννη και άλλους 13 για... παραδειγματισμό επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα παιδιά της στα πλαίσια του γνωστού «Παιδομαζώματος» της αριστεράς.

Θα επρόκειτο για άλλο ένα έγκλημα της αριστεράς, όπως η εκτέλεση της Ελένης Παπαδάκη και άλλων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που πέσανε θύματα των εν Ελλάδι κομμουνιστών. Όμως, η ιστορία, πέρα από τα λαϊκά δικαστήρια του βουνού, τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις έχει και συνέχεια, πολύ πιο πρόσφατη μάλιστα.

Για την δολοφονία της μητέρας του, ο Νίκος Γκατζογιάννης, συνέγραψε ένα χρονογράφημα, το οποίο έμελε να καταστεί best seller και να μεταφραστεί σε 26 γλώσσες, πιστοποιώντας αιώνια ότι «Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι Έλληνας», όπως έλεγε ο Στρατής Μυριβήλης.

Το βιβλίο έγινε ταινία και οι κομμουνιστές απέδειξαν ότι είναι αμετανόητα δολοφονικά κτήνη. Όχι μόνο δολοφόνησαν την Ελένη Γκατζογιάννη, αλλά όταν η ταινία ήρθε στους κινηματογράφους πραγματοποίησαν μαζικές διαδηλώσεις και βανδαλισμούς, προκειμένου να αποτρέψουν την προβολή της. Λες και θα έσβηνε το αιματηρό έγκλημά τους από μία ακόμα ύβρη.

Ιδού πως περιγράφει ο ίδιος ο συγγραφέας τα όσα βίωσε:

«Όποτε έρχομαι εδώ, κοιμάμαι στο καινούργιο σπίτι. Αποφεύγω να κοιμηθώ στο παλιό. Αν δεν πάρω μισό Βάλιουμ δεν μπορώ. Εδώ, σε αυτό το σπίτι, βασάνισαν τη μάνα με μου με φάλαγγα. Είχαν φυλακισμένα 23 άτομα, το είχαν επιτάξει όλο οι αντάρτες. Τους 13 τους πήραν στις 28 Αυγούστου και τους εκτέλεσαν, μαζί με τη μάνα μου. Ένα παιδί 17 χρονών το είχαν δέσει σε ένα ξύλο κάτω απ’ τον ήλιο, καλοκαίρι ήταν, το πήραν μαζί με τη μάνα μου και τον θείο μου και το εκτέλεσαν με τους υπόλοιπους. Όταν το ξαναφτιάχναμε, βρήκαμε θαμμένες βόμβες, χειροβομβίδες κι ένα πολυβόλο. Ίσως είναι αυτό με το οποίο έγιναν οι εκτελέσεις. Στον μικρό κήπο υπήρχε ομαδικός τάφος εκτελεσμένων.»