Σαφές μήνυμα Ν.Γ.Μιχαλολιάκου κατά των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 - 13:44

Σαφές μήνυμα Ν.Γ.Μιχαλολιάκου κατά των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Ούτε μία σφαίρα λιγότερη για χάρη των τοκογλύφων!"

 

Το πλήρες κείμενο της δευτερολογίας του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου: "Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Χρυσή Αυγή, όπως γνωρίζετε, όπως δήλωσα και την πρώτη φορά που είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο Βήμα της Βουλής, θα καταψηφίσει τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Προηγουμένως είχαμε παρεμβάσεις διαφόρων Υπουργών, μεταξύ των οποίων και του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εδώ πρέπει να επικρατεί η αλήθεια κι ότι το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση. Πράγματι, έτσι είναι. Το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση. Αλλά η αλήθεια δεν σταματάει στο 2010. Πρέπει να μάθουμε ποιος έφερε την κρίση, πώς έγινε η συσσώρευση αυτού του τεράστιου χρέους των 360 και πλέον δισεκατομμυρίων και αυτή την αλήθεια δεν τη μάθαμε εδώ μέσα. Δεν μάθαμε τίποτε ούτε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ούτε για τις υπερβάσεις στα δημόσια έργα, στα εξοπλιστικά, πράγματα τα οποία αφορούν κυβερνήσεις, όχι μία αλλά πολλές, που διαδέχθηκαν η μία την άλλη.

Ακούσαμε επίσης στη συνέχεια τον κ. Σταϊκούρα σε μία άλλη του παρέμβαση –νομίζω ότι είναι αναπληρωτής σας, αν δεν κάνω λάθος- να λέει ότι θα γίνει νέος έλεγχος από το ΙΚΑ για να μάθουμε επιτέλους ποιοι νεκροί είναι συνταξιούχοι του ΙΚΑ! Το ακούσατε. Αυτός είναι ο σκοπός συγκεκριμένα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτός ο έλεγχος. Είμαστε μία χώρα με νεκρούς συνταξιούχους, είμαστε μία χώρα με συντάξεις τυφλών, που οι τυφλοί βρίσκονται στη φυλακή επειδή έκαναν ληστείες με αυτοκίνητα. Όλα αυτά, αγαπητοί κύριοι και αγαπητές κυρίες, δεν ήρθαν από το πουθενά. Κάποιο κράτος διεφθαρμένο και σάπιο τα έκανε. Και δεν αναφέρομαι μόνο βέβαια στους Υπουργούς, γιατί αλίμονο αν οι Υπουργοί μοίραζαν συντάξεις τυφλών. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας! Και εγώ, απ’ όσα ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες δεν είδα κάτι αποφασιστικό το οποίο να ανατρέπει αυτό το καθεστώς της διαφθοράς.

Να μάθουμε όλη την αλήθεια, να πάμε πίσω, να μάθουμε ποιες ήταν αυτές οι επιτροπές γιατρών οι οποίες έδωσαν τις συντάξεις των τυφλών. Πώς θα γίνει αυτό το πράγμα; Δεν άκουσα τίποτα συγκεκριμένο. Δεν πείστηκα, εν τοιαύτη περιπτώσει, ότι θα αποκατασταθεί πραγματικά ένα κράτος δικαίου στη χώρα αυτή.  Επίσης θέλω να πω ότι ναι, το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση, αλλά δεν θεράπευσε και την κρίση. Την έκανε ακόμη εντονότερη. Αυτό είναι γεγονός. Επί δύο χρόνια που εφαρμόστηκε η πολιτική αυτή του Μνημονίου τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Είχαμε τις αυτοκτονίες, είχαμε τις χρεοκοπίες, τα μαγαζιά που έκλειναν, το τσεκούρωμα κυριολεκτικά των συντάξεων και των μισθών. Όλα αυτά έγιναν γιατί; Τα έκανε η ελληνική Κυβέρνηση. Κατ’ εντολήν ποίου; Των «σωτήρων» μας. Ποιων «σωτήρων» μας; Της τρόικας. Ε, αυτοί δεν έχουν ευθύνη επιτέλους για το κατάντημα της πατρίδας μας σ’ αυτό το σημείο; Δεν θα πρέπει να τους ζητήσουμε το λόγο; Είπατε ότι απλά θα πρέπει –το διάβασα σε μία συνέντευξή σας- να περιμένουμε να δεχθούν κι αυτοί να διαπραγματευθούν. Δεν είναι έτσι. Θα μπορούσαμε κι εμείς να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα το οποίο επικρατεί επί δεκαετίες σε ολόκληρη τη χώρα, ότι η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων, τα οποία δεν είναι μια νέα υπόθεση αλλά παλαιά. Αναφέρομαι στην αγροτική, στη γεωργική της παραγωγή, αναφέρομαι στη βιοτεχνία της που κατεστράφη, στη βιομηχανία της. Ναι, εμείς δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το έχουμε πληρώσει, όλος ο ελληνικός λαός, πολύ ακριβά το ευρώ. Έχουν κλείσει εργοστάσια. Έχουν μείνει χέρσα χωράφια. Έχουν καταστραφεί τομείς της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να καταστεί η πατρίδα μας μία χώρα παροχής υπηρεσιών και όχι μία χώρα παραγωγής. Αυτό πρέπει να διορθωθεί και νομίζω ότι η κρίση είναι ευκαιρία υπό την εξής έννοια, ότι θα πρέπει να πάμε τώρα στην Ευρώπη και να τους πούμε: «κύριοι, εσείς που μας ζητάτε τα λεφτά πίσω αφήστε μας να παράγουμε. Αφήστε τις ποσοστώσεις, να βγάλουμε γάλα για τα παιδιά μας, κρέας». Το συνάλλαγμα που φεύγει για την εισαγωγή τροφίμων απ’ όλες αυτές τις χώρες είναι τεράστιο. Πρόσφατο παράδειγμα η Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως. Έγινε αναφορά και από άλλους πολιτικούς σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα. 
Οι ανταγωνιστές μας θέλουν να αγοράσουν το εργοστάσιο μας. Γιατί; Γιατί επί προηγουμένης Κυβερνήσεως πουλήσαμε την ποσόστωση. Αυτό έγινε.

Πολύ σωστή η τοποθέτηση επίσης, ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί –δεν ενθυμούμαι ποιος Υπουργός της Κυβέρνησης το έκανε, νομίζω ο κ. Αβραμόπουλος- ότι πρέπει να πολεμήσουμε το Δουβλίνο ΙΙ γιατί δεν ξέραμε όταν το υπογράφαμε και όταν το απεδέχθη στη συνέχεια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τι συμφορές κρύβει για τη χώρα. Και αυτό είναι πράγματι. Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί κύριοι και κυρίες συνάδελφοι, δεν φταίμε εμείς για τους πολέμους που έκανε η Αμερική στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, για την Αραβική Άνοιξη. Δεν φταίμε εμείς που η Τουρκία έχει καταστήσει κρατική επιχείρηση δουλεμπορίου τους λαθρομετανάστες και έχουν μαζευτεί δύο εκατομμύρια στην πατρίδα μας. Και η Ευρώπη και ο ΟΗΕ πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Και αυτό πρέπει και οφείλει να το κάνει η Ελλάδα.
Βεβαίως, έχω σοβαρές αμφιβολίες και είναι ένας από τους λόγους που δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση αυτή, για την ομοιογένεια της. Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούγαμε επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στα άλλα να λένε «θα τους βγάλουμε τις κουκούλες», αναφερόμενοι στους γνωστούς ταραξίες.

Και διαβάζω χθες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» μια συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης της συγκυβερνήσεως σας, του κ. Ρουπακιώτη που όταν ο δημοσιογράφος τον ερωτά: «εξακολουθεί να ισχύει ο περίφημος κουκουλονόμος, παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση, θα τον διατηρήσετε;» απαντά: «Δεσμεύομαι από τη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην οποία συμμετείχα ως μέλος.» Ως μέλος είχε αποφανθεί μεταξύ άλλων ότι «η σημαντική αύξηση των ποινών για την τέλεση των αδικημάτων με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά είναι αλυσιτελής». Δηλαδή με απλά λόγια λέει ότι θα κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που η Νέα Δημοκρατία έλεγε προεκλογικά.

Έρχομαι σε ένα άλλο θέμα που είναι μείζον για εμάς. Άκουσα τα όσα είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε ότι «θα υπάρχουν ακόμα λιγότερες δαπάνες προς χάριν της πολιτικής του μνημονίου.» Όχι, ούτε μια σφαίρα λιγότερη για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, για τους παγκόσμιους τοκογλύφους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το στήριγμα του Έθνους. Χωρίς αυτές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Στο σημείο αυτό επίσης, θα ήθελα να πω ότι άμεσα σχετικό είναι και το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας της χώρας. Δεν έχουμε να κάνουμε με κοινούς κακοποιούς, καταλάβετε το. Έχουμε να κάνουμε με ληστές με καλασνίκοφ. Δεκάδες χιλιάδες καλασνίκοφ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το ξέρουν όλοι. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ασύμμετρη απειλή. Δεν άκουσα την Κυβέρνηση να λέει πώς θα λύσει αυτό το πρόβλημα, πώς θα βρει αυτά τα όπλα, πώς θα εξουδετερώσει αυτούς τους θύλακες αποσταθεροποίησης της χώρας. Προηγουμένως υπήρξε και μια παρέμβαση, ιδιαίτερα σημαντική, του πρώην Προέδρου της Βουλής, κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είπε ότι επί των ημερών της Κυβερνήσεως Παπαδήμου πέρασε κάπου βράδυ, σαν τροπολογία, κάτι τέτοιο, ένας νόμος για την παράταση των αδειών των καναλιών.

Έχω να πω τούτο. Μια Κυριακή πρωί πήρα μια μεγάλη Κυριακάτική εφημερίδα -εγώ δεν φοβούμαι να λέω ονόματα- το «ΒΗΜΑ» και είδα μια δημοσκόπηση που έλεγε: «Ποιον θεωρείτε δημοφιλέστερο για Πρωθυπουργό;» Και διάβασα ως πρώτο τον κ. Παπαδήμο, τον οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν τον ήξερε ούτε το 1% των Ελλήνων. Ιδού, λοιπόν, η απάντηση. Και η απάντηση αυτή σχετικά με τα κανάλια και τη διαπλοκή είναι απόλυτα σχετική και με τα όσα υβριστικά ακούστηκαν για εμάς μέσα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα από κάποιους από τους ομιλητές. Έχουμε ακούσει πολύ περισσότερα από τα τηλεπαράθυρα των καναλιών της διαπλοκής, κύριοι και δεν μας αγγίζουν όλα αυτά. Αλλά επιτέλους, τι θα γίνει με αυτό το ζήτημα; Θα δοθεί λύση;
Δεν μας πείσατε ότι το μνημόνιο θα σώσει τη χώρα. Δεν μας πείσατε ότι θα δώσετε λύση στο πρόβλημα «λαθρομετανάστες». Δεν μας πείσατε ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις θα σωθεί η πατρίδα και είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα στρατηγικών τομέων της εθνικής οικονομίας. Θεωρούμε τη χρεοκοπία εκτός από οικονομική, πρωτίστως ηθική και πολιτική.

Και γι’ αυτό το λόγο θα καταψηφίσουμε τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς.Σας ευχαριστώ."