Επίθεση ρομά κατά αστυνομικών στην Θήβα: Πυροβολισμοί με καραμπίνες, πέτρες και δαγκωματιές!

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 - 20:30

Για μια ακόμη φορά, μέλη συγκεκριμένης «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» δημιούργησαν σοβαρότατα προβλήματα με την παραβατική συμπεριφορά τους. Συγκεκριμένα, η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό ρομά στο Πυρί της Θήβας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, το απόγευμα της Τρίτης, καθώς οι ένοικοί του άρχισαν να πυροβολούν με καραμπίνες στον αέρα και να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένα από τους αστυνομικούς!

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα στην περιβόητη «γέφυρα του τρόμου», έξω από τον καταυλισμό, όπου έχουν γίνει εκατοντάδες ληστείες και κλοπές! Οι ρομά διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και κατέλαβαν το οδόστρωμα, σε ένδειξη διαμαρτυρία για τις συλλήψεις φυγόποινων ενοίκων του καταυλισμού και άλλων που εμπλέκονται σε κλοπές.

Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές στο οδόστρωμα και «βομβάρδισαν» με πέτρες τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και στα οχήματα μιας παρακείμενης επιχείρησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Με την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης που κατάφερε να τους απομακρύνει από τη γέφυρα, τα επεισόδια πήραν τέλος, χωρίς όμως να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Μπορεί, βεβαίως, ο συγκεκριμένος καταυλισμός των ρομά να έχει μετατραπεί σε σημείο φόβου και τρόμου για τους περαστικούς από την περιοχή, αλλά αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να πτοήσει τους εκτός τόπου και χρόνου «αντιρατσιστές» και «ανθρωπιστές» να μιλήσουν, για πολλοστή φορά και εκ του ασφαλούς, για φαινόμενα «αντιτσιγγανισμού» (ή μήπως «αντιρομανισμού»;). Έτσι κι αλλιώς η «αλληλεγγύη» τους εκπέμπεται από πολλά χιλιόμετρα μακριά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ