Εφημερίδα Δημοκρατία: “Οργανώνουν συγκυβέρνηση ΝΔ και Σύριζα υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής”

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 - 21:03

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται όλο το κλεπτοκρατικό τόξο, το οποίο αντικρίζει πια κατάματα την οδυνηρή για αυτούς αλήθεια, ότι η Χρυσή Αυγή αγγίζει και ξεπερνά ίσως το 20%. Αυτό που γνώριζαν όλοι στα κομματικά γραφεία, ήρθε και ως επιβεβαίωση με συγκλονιστικές εικόνες από την μαζική αυθόρμητη συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη στον σταθμό Λαρίσης κατά την διάρκεια της "απαγορευμένης" διανομής τροφίμων μόνο για Έλληνες. Η ήττα για το "συνταγματικό τόξο" είναι πια ολοφάνερη και αργά ή γρήγορα όλοι το ομολογούν.

Ύστερα και από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που αποκαλύπτουν το τεράστιο μέγεθος της αποδοχής και της ραγδαίας ανόδου του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στην ελληνική κοινωνία, έχουν όλοι πια συμβιβαστεί με την ιδέα πως η μόνη λύση στο... αδιέξοδο που λέγεται Χρυσή Αυγή για το "συνταγματικό τόξο" είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ - Σύριζα.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα από το σημερινό άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα "Δημοκρατία" με τίτλο: Σκηνή μέλλοντος, αναφερόμενος στην ιδιόμορφη συγκατοίκηση Δραγασάκη - Μεϊμαράκη στο προεδρείο της Βουλής.

"Ποιος άνοιξε πρώτος την βεντέτα; Η Χ.Α. ή ο αντιπρόεδρος που πέταξε έξω από την Ολομέλεια βουλευτή της, επειδή τόλμησε να αποκαλέσει τον Τσίπρα "Mr Alexis"; Από την άλλη, τι μήνυμα νομίζουμε ότι εισπράττει η κοινωνία από την φωτό Μεϊμαράκη - Δραγασάκη; Μήπως, για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, περνά η εικόνα ότι το παλαιό πολιτικό σύστημα συσπειρώνεται όταν στριμώχνεται από τις καταγγελίες της "αναιδούς" Ακροδεξιάς;

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τη λογική αυτών των κινήσεων, αγαπητέ πρόεδρε. Καταφέρατε όλοι μαζί, Βουλή, κυβέρνηση, μέσα σε μία εβδομάδα, με τις απαγορεύσεις και τους υψηλούς συμβολισμούς, να τους κάνετε ακόμη περισσότερο νοματαίους, και μάλιστα ενώ είναι αποκλεισμένοι από τα κανάλια. Πολιτικό σύστημα ιδανικό αυτόχειρα πρώτη φορά βλέπω!

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω στην κίνηση Μεϊμαράκη να σταθεί δίπλα στον Γιάννη Δραγασάκη είναι πολιτική: Να συνηθίσουμε με την ιδέα συνύπαρξης Αριστεράς - Δεξιάς και να μην εντυπωσιαστούμε αν κάποτε, στο μακρινό μέλλον, συγκροτήσουν οικουμενική κυβέρνηση δημοκρατικού τόξου απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Μόνο που, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχει εκτοξευθεί το κόμμα Μιχαλολιάκου στο 20%... Το εύχεται κανείς;"

Ένα και μοναδικό σχόλιο θα κάνουμε στο άκρως αποκαλυπτικό σχόλιο του αρθρογράφου. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - Σύριζα δεν είναι για το μακρινό, αλλά για το πολύ κοντινό μέλλον, καθώς είτε κάποιοι το εύχονται είτε το απεύχονται η εκτόξευση της Χρυσής Αυγής στο επίπεδο του 20% είναι πραγματικότητα κι αυτό αποτελεί την μοναδική ελπίδα για τον χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό.