Προκλητικός πανηγυρισμός του Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης, στις 14:53 ακριβώς την 29η Μαΐου

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 - 18:41

Αμετανόητος και προκλητικός ως προς τον ανθελληνισμό του ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε την χθεσινή μαύρη ημέρα, την θλιβερή 566η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, για να πανηγυρίσει μέσω διαδικτύου την πιο θλιβερή σελίδα της Ιστορίας μας.

Η «κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας Ιστορίας και άνοιξε μια καινούργια εποχή» έγραψε ο «σουλτάνος» στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ευχόμενος προκλητικά «χαρούμενη επέτειο» στους συμπατριώτες του. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να μνημονεύσει και τον κατακτητή της Πόλης Μωάμεθ τον Πορθητή. «Ας αναπαύονται εν ειρήνη ο σουλτάνος Μεχμέτ ΙΙ των Οθωμανών και ο στρατός του» πρόσθεσε, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στην φωτιά. Ως φόντο στο μήνυμά του εναλλάσσονταν ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πόλης, με πρώτο και καλύτερο την Αγια-Σοφιά.

Σε αυτήν την προκλητική ανάρτηση όλα ήταν προσεκτικά σχεδιασμένα. Ακόμη και η ώρα που επέλεξε να δημοσιεύσει ο τούρκος πρόεδρος τις δηλώσεις του ήταν στις 14:53, έμμεση παραπομπή στην χρονολογία της Αλώσεως, το 1453. Με ένα βίντεο με θριαμβευτική μουσική που ξεχείλιζε «εθνική υπερηφάνεια» και έκανε λόγο «για τείχη που δεν μπορούσαν να γκρεμιστούν, αλλά γκρεμίστηκαν», ευχήθηκε χρόνια πολλά στους τούρκους και ο υποψήφιος της κυβέρνησης για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Μαζί με το έθνος μας ατενίζουμε το μέλλον αυτής της ιερής πόλης που κατακτήθηκε από τον Πορθητή, που στολίστηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, που απελευθερώθηκε από τον Ατατούρκ και στάθηκε στα πόδια της με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ο πνεύμα του 1453» έγραψε ο Γιλντιρίμ – εν όψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου.

Τι μπορεί, όμως, να πει κανείς στον Ερντογάν όταν ΚΑΝΕΝΑ κόμμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Κοινοβουλίου (πλην της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ εννοείται) δεν έβγαλε έστω μια στοιχειώδη ανακοίνωση, πόσω μάλλον να διοργανώσει μια εκδήλωση, για την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ