Προκλητικός και πάλι ο Τσαβούσογλου: «Ούτε πουλί δεν θα πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας»!

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 - 19:33

Πατώντας τόσο πάνω στην έξαρση της δικής τους προκλητικότητας όσο και της ανικανότητας της Ελληνικής πλευράς, οι τούρκοι φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα με κάθε πιθανή ευκαιρία. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προκαλέσει με τα λεγόμενά του.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στο θέμα των ερευνών στο Αιγαίο είπε «δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας»! Μάλιστα ο τούρκος υπουργός αφού τόνισε πως δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο ανέφερε πως «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Όταν  ο Τσαβούσογλου ρωτήθηκε για την θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα, απάντησε ότι «όχι μόνο στην δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου»!

Πώς, όμως, να μην τα λέει αυτά ο θρασύτατος τούρκος όταν γνωρίζει την μόνιμη δειλία που διέπει τις εκάστοτε εγχώριες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και του «Συνταγματικού τόξου»; Όταν ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, επιδιδόμενος σε ένα ρεσιτάλ απύθμενης άγνοιας και βλακείας, έλεγε γελώντας σαν χαζοχαρούμενος και αναφερόμενος στο Αιγαίο ότι «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν το ξέραμε;».

Κάπως έτσι, η εκάστοτε ενδοτική κυβέρνηση της Ελλάδας μετέτρεψε πρώτα τα Ίμια σε «γκρίζα ζώνη» και τώρα προσπαθεί να επεκτείνει αυτή την οικτρή κατάσταση σ’ όλο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αιγαίο, επιτρέποντας στον κάθε Τσαβούσογλου να προσβάλλει βάναυσα την Εθνική ευαισθησία κάθε Έλληνα και να αμφισβητεί την Ελληνικότητα του Αιγαίου Πελάγους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ