Προκλήσεις δίχως τέλος - Ερντογάν: Πλακώνει την καρδιά μας που δεν έχουμε την Θεσσαλονίκη!

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 - 13:40

Προκλήσεις δίχως τέλος - Ερντογάν: Πλακώνει την καρδιά μας που δεν έχουμε την Θεσσαλονίκη!

Δεν σταματάει με κανένα τρόπο τις προκλητικές δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά μιλώντας στην Προύσσα είπε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ηγετικές μορφές, που ίδρυσαν το σημερινό κράτος, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου κράτους. Ξέρετε πού και τι εννοώ»

Η αναφορά είναι προφανώς για την δήθεν γενέτειρα του Κεμάλ, Θεσσαλονίκη, και περί αυτής δήλωσε ότι «Μπορούμε να πούμε πως δεχτήκαμε τα σημερινά σύνορα, τις εδαφικές απώλειες, λόγω των συνεχόμενων πολέμων για να πάρουμε μια ανάσα...»

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις γίνονται στο περιθώριο των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη. Την ίδια ώρα που οι κουρδικές και ιρακινές δυνάμεις συνθλίβουν τους τζιχαντιστές, ο Ερντογάν φροντίζει για την δίοδο διαφυγής των τζιχαντιστών μέσω στρατηγικών βομβαρδισμών των κουρδικών δυνάμεων.

Όπως παλιότερα, η τουρκική διπλωματία κέρδισε την κατεχόμενη Ανατολική Θράκη σε αντάλλαγμα για την Μοσούλη, που δόθηκε στα αγγλικά συμφέροντα, τώρα ο Ερντογάν ουσιαστικά προσφέρει την Μοσούλη στα αμερικανικά συμφέροντα και θέτει την απαίτησή του για την Θεσσαλονίκη. Βεβαίως, θέτει έναν μεγάλο στόχο με απώτερο σκοπό να εμφανιστεί ως «συμβιβασμός» από μεριάς του όταν απαιτήσει την αποκοπή του Καστελόριζου και τον κατακερματισμό της Ελληνικής ΑΟΖ ή το περαιτέρω «γκριζάρισμα» περιοχών του Αιγαίου. 

Ταυτόχρονα με όλα αυτά, η εφημερίδα Dirilis Postasi δημοσίευσε χάρτη με το "Εθνικό Συμβόλαιο" που παρότι όλοι γνώριζαν, μόνο η Χρυσή Αυγή τόλμησε να δημοσιεύσει, μπας και ξυπνήσει κανείς εκεί στο ΥΠΕΞ.