Προδοσία «σύντροφοι»: Την επέτειο της εκδόσεως του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, υπέγραψαν το μνημόνιο!

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 - 07:07

Προδοσία «σύντροφοι»: Την επέτειο της εκδόσεως του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, υπέγραψαν το μνημόνιο!

Σαν σήμερα το 1848 ο Κάρολος Μάρξ και ο Φρειδερίκος Ένγκελς δημοσίευσαν το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», την λεγόμενη και «Βίβλο του κομμουνισμού». Πρόκειται για ένα κοινό συγγραφικό έργο των δύο αντρών που αποτελούσε μία απλουστευτική σκιαγράφηση του σχεδίου για την προλεταριακή επανάσταση, που θ’ ανατρέψει τον καπιταλισμό  και τελικά θα φέρει την αταξική κοινωνία.

Η «επανάσταση» όμως τελείωσε και πλέον έχουν περάσει 167 χρόνια από την δημοσίευση του εν λόγω βιβλίου. Πλέον από τον κομμουνισμό έχουμε περάσει στο new left και από τον διεθνισμό στην παγκοσμιοποίηση. Πλέον οι αριστεροί θυμίζουν εντόνως τον Μαρξ μόνο στην συνεργασία του με τους καπιταλιστές και προσκυνούν ανοιχτά το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο.

Αυτή την ημέρα διάλεξαν οι συριζαίοι για να υπογράψουν μετά βαΐων και κλάδων το νέο μνημόνιο με τα «θεσμικά όργανα», δηλαδή τους εκπροσώπους του διεθνούς καπιταλισμού και δυνάστες της Ελληνικής Πατρίδος. Αυτή τη μέρα διάλεξε ο Βαρουφάκης, ο Τσίπρα, ο Καμμένος και ο Λαφαζάνης να κάνουν κουρέλια τα όνειρα ενός ολόκληρου Λαού, ο οποίος τους εξέλεξε με σαφή εντολή να καταγγείλουν το μνημόνιο και να διώξουν την τρόικα.

Τελικώς από το όραμα του Μαρξ για την προλεταριακή επανάσταση μονάχα σε ένα σημείο θα μείνουν πιστοί οι συριζαίοι μπολσεβίκοι και ο νεοφανής Στάλιν, Πάνος Καμμένος. Θα καταργήσουν, όντως, την ιδιοκτησία του κοσμάκη, διατηρώντας στο ακέραιο την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ και παίρνοντας επιπρόσθετα μέτρα για να αντισταθμίσουν την παράταση του μνημονίου.

«Σας πιάνει τρόμος γιατί θέλουμε να καταργήσουμε την ατομική ιδιοκτησία. Όμως στη σημερινή σας κοινωνία, η ατομική ιδιοκτησία έχει καταργηθεί για τα εννιά δέκατα των μελών της. Και υπάρχει ίσα-ίσα, γιατί δεν υπάρχει για τα εννιά δέκατα. Μας κατηγορείτε, λοιπόν, γιατί θέλουμε να καταργήσουμε μια ιδιοκτησία που προϋποθέτει σαν απαραίτητο όρο την έλλειψη ιδιοκτησίας για την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας. Με μια λέξη, μας κατηγορείτε γιατί θέλουμε να καταργήσουμε τη δική σας ιδιοκτησία. Ναι, πραγματικά αυτό θέλουμε

Αυτά και όχι μόνο έγραφε ο Μαρξ στο «Μανιφέστο» του και από ότι φαίνεται το σχέδιο ακολουθείται κατά γράμμα, μόνο που δεν αποσκοπεί στην «προλεταριακή επανάσταση», αλλά στην διαιώνιση της σκλαβιάς των Ελλήνων στο παρασιτικό διεθνές κεφάλαιο. Γι’ αυτό και παρά την καπιταλιστική – μνημονιακή αλλαγή πλεύσης των νεομπολσεβίκων, διατηρείται ακέραια η αντεθνική και αντικοινωνική διάσταση του «Μανιφέστου», 167 χρόνια μετά την συγγραφή του. Παραθέτουμε κάποια ενδεικτικά αποσπάσματα και ο αναγνώστης μπορεί να τα αντιστοιχίσει σε εξαγγελίες της συγκυβερνήσεως:

«Μαζί μ' όλες τις κυρίαρχες τάξεις που εξαφανίστηκαν συμμερίζεστε κι εσείς τη συμφεροντολογική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία μετατρέπετε τις σχέσεις σας παραγωγής και ιδιοκτησίας, από σχέσεις ιστορικές και παροδικές μέσα στην πορεία της παραγωγής, σε αιώνιους φυσικούς και λογικούς νόμους. Αυτό που παραδέχεστε για την αρχαία ιδιοκτησία, αυτό που παραδέχεστε για τη φεουδαρχική ιδιοκτησία δεν μπορείτε πια να το παραδεχτείτε για την αστική ιδιοκτησία.

Κατάργηση της οικογένειας! Ακόμα και οι πιο ριζοσπάστες αγανακτούν γι' αυτή την επαίσχυντη πρόθεση των κομμουνιστών.»

«Ακόμα κατηγορήθηκαν οι κομμουνιστές ότι θέλουν τάχα να καταργήσουν την πατρίδα, την εθνότητα.

Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί να τους πάρεις αυτό που δεν έχουν. Αφού, όμως, το προλεταριάτο πρέπει κατ' αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη, να συγκροτηθεί το ίδιο σαν έθνος, είναι και το ίδιο ακόμα εθνικό, αν και σε καμιά περίπτωση με την έννοια που δίνει η αστική τάξη.

Οι εθνικοί χωρισμοί και οι εθνικές αντιθέσεις ανάμεσα στους λαούς εξαφανίζονται όλο και περισσότερο με την ανάπτυξη της αστικής τάξης, την ελευθερία του εμπορίου, την παγκόσμια αγορά, την ομοιομορφία της βιομηχανικής παραγωγής και των συνθηκών ζωής που αντιστοιχούν σ' αυτήν.

Η κυριαρχία του προλεταριάτου θα τους εξαφανίσει ακόμα πιο πολύ. Η κοινή δράση, τουλάχιστον των πολιτισμένων χωρών, αποτελεί έναν από τους πρώτους όρους της απελευθέρωσής του.»

Απέναντι σε αυτή την λαίλαπα μοναδική δύναμη αντίστασης είναι, δυστυχώς ή ευτυχώς, η Χρυσή Αυγή.

Κώστας Αλεξανδράκης