Πολλά και βασανιστικά τα ερωτήματα για τον Γεωργιανό φονιά!

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 - 13:20

Πολλά και βασανιστικά τα ερωτήματα για τον Γεωργιανό φονιά!

Με δημοσίευμά μας της 26ης Ιουλίου, με τίτλο «Γεωργιανός ο φονιάς της 69χρονης στη Φιλοθέη», ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας για τον δράστη του φρικτού αυτού εγκλήματος. Ωστόσο, η υπόθεση έχει κι άλλες παραμέτρους, οι οποίες αποκαλύπτονται στην επίσημη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα και δημιουργούν πολλά και ποικίλα βασανιστικά ερωτηματικά. Ιδού η σχετική ανακοίνωση:

«Σας καλέσαμε εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσω μια σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η ανθρωποκτονία της 69χρονης Ελληνίδας, που διαπράχθηκε την 09-07-2012 το απόγευμα, μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή της Φιλοθέης.

Δράστης είναι ένας 26χρονος Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα (25-07-2012), στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και είχε σαν κίνητρο τη ληστεία.

Ο 26χρονος κατηγορείται επίσης ότι συμμετείχε στη ληστεία, που έγινε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης, το πρωί της Τετάρτης 30 Μαΐου 2012, σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων και του εργάτη που απασχολούσαν. Οι δράστες, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν επιδείξει ιδιαίτερη σκληρότητα και είχαν προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες στα θύματα.

Επιπλέον, στον συλληφθέντα Γεωργιανό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για κλοπή τέλη Φεβρουαρίου και αποφυλακίστηκε στις αρχές του Απριλίου, είχε επιβληθεί και το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας».

  1. Πως γίνεται κάποιος να φυλακίζεται για κλοπή μόνο για έναν ή ενάμιση μήνα;
  2. Πως είναι δυνατόν κάποιος «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης» να αποφυλακίζεται και ενώ του έχει επιβληθεί ποινή «απαγόρευσης εισόδου στη χώρα», δηλαδή χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητο πρόσωπο και λογικά πρέπει να απελαθεί, να μην απελαύνεται και να συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας;
  3. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα παραπάνω;
  4. Υπάρχουν υπεύθυνοι σ’ αυτή τη διαλυμένη χώρα;
  5. Ποιος θα προστατεύσει τον ελληνικό λαό από τέτοια καθάρματα, εφόσον αποδεδειγμένα αυτό το (ψευδο)κράτος δεν το πράττει;