Συνταγματική εκτροπή: Χωρίς δικαίωμα ψήφου οι βουλευτές μας! Ιδού οι αυτουργοί του εγκλήματος

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 - 21:06

Συνταγματική εκτροπή: Χωρίς δικαίωμα ψήφου οι βουλευτές μας! Ιδού οι αυτουργοί του εγκλήματος

Το «δημοκρατικό καθεστώς» αφού κατήργησε κάθε έννοια δικαίου, κατάφερε με άθλιες σκευωρίες και ψευδομαρτυρίες να στήσει ένα σαθρό κατηγορητήριο και βάσει αυτού να προφυλακίσει άδικα τον Αρχηγό και δύο βουλευτές του Κινήματος. Όταν, όμως, κατάλαβε ότι αυτό από μόνο του δεν είναι ικανό για να το απαλλάξει από την ενοχλητική για το κατεστημένο παρουσία τους, φρόντισε να παρακάμψει εντελώς αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και να στερήσει από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα του να εκπροσωπηθεί από τους βουλευτές που αυτός επέλεξε.

Το πρωί της Παρασκευής, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή έθεσε ζήτημα νομιμότητας και εγκυρότητας της διαδικασίας, για το λόγου του ότι η ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής θα γίνει επί των παρόντων κι όχι επί του συνόλου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι 3 προφυλακισμένοι βουλευτές μας. Το προεδρείο της βουλής, θέλοντας να αποποιηθεί τις ευθύνες του γι᾽ αυτή την θεσμική εκτροπή, επέρριψε τις ευθύνες στους εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού,  οι οποίοι, σύμφωνα με αυτούς, είναι οι μοναδικά αρμόδιοι για να εκφέρουν θετική ή αρνητική γνώμη για την μεταφορά των βουλευτών από τις φυλακές Κορυδαλλού στη βουλή. Μάλιστα με θράσος υπέδειξε ότι υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών, αγνοώντας όμως το γεγονός ότι τον διέψευσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν σε μια έκρηξη αφελούς ειλικρίνειας παραδέχτηκε ότι παρενέβη τηλεφωνικά στις δικαστικές αρχές, ζητώντας την προφυλάκιση του Γ.Γ., του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου και του βουλευτή Πειραιά.

Η Χρυσή Αυγή, ήδη από το πρωί της Παρασκευής με αίτημα της ζήτησε από την διοίκηση των φυλακών και συγκεκριμένα από την εισαγγελέα υπηρεσίας να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και να επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές να μεταφερθούν στην βουλή, ώστε να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και να ασκήσουν κανονικά τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Η εισαγγελέας υπηρεσίας ενημέρωσε το νομικό μας τμήμα ότι οι βουλευτές έχουν πράγματι το δικαίωμα να παρευρεθούν στη βουλή για όλο το τριήμερο, δηλαδή για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η εν λόγω συζήτηση, όμως για πρακτικούς λόγους μας ζήτησε να γίνει η μεταφορά μόνο το απόγευμα της Κυριακής, ώστε να μπορούν οι βουλευτές μας να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Τότε λοιπόν παρενέβη ξανά το «δημοκρατικό καθεστώς» αποδεικνύοντας μας το κατά πόσο ισχύει η σαφής διάκριση και λειτουργία των εξουσιών. Κατόπιν ασφυκτικών πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων από τους γνωστούς κύκλους που με λύσσα πολεμούν τη Χρυσή Αυγή, μεταφέρθηκε στην προϊσταμένη εισαγγελέα υπηρεσίας, η οποία απουσίαζε από τις φυλακές Κορυδαλλού λόγω τοπικής αργίας, το αίτημα να ενημερώσει το νομικό μας τμήμα, ώστε να μας μεταβιβάσει την απόρριψη τους αιτήματος μας.

Πράγματι, σε χρόνο ρεκόρ η προϊσταμένη εισαγγελέας υπηρεσίας, Τρουπή παρευρέθηκε στις φυλακές και διεμήνυσε στους νομικούς μας ότι αναιρεί την προηγούμενη θετική γνωμοδότηση, με την αιτιολογία ότι δεν συντρέχει κάποιος αρκετά σοβαρός λόγος, ώστε να επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές να παρευρεθούν στη βουλή. Δηλαδή, η δεύτερη κατά σειρά σοβαρότερη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν είναι για την προϊσταμένη εισαγγελέα υπηρεσίας αρκετά ικανή για να επιτρέψει σε βουλευτές ενός νόμιμου εκλεγμένου κόμματος να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Έτσι εννοούν κάποιοι τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και τόσο σέβονται κάποιοι το ρόλο του βουλευτή. Τέτοιος είναι ο σεβασμός τους που όχι μόνο δε δίστασαν να στερήσουν προσωρινά την ελευθερία τριών Συναγωνιστών μας, αλλά θέλουν να τους αφαιρέσουν και το δικαίωμα της έκφρασης ακριβώς για να μην ακουστούν αυτή την κρίσιμη στιγμή, προ τον ερχομό νέων μέτρων, η φωνή της αλήθειας μέσα στο άντρο της διαφθοράς.

Η Χρυσή Αυγή θα επιμείνει στο απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα της να παρευρίσκονται οι προφυλακισμένοι βουλευτές της σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, γιατί πάνω απ᾽ όλα αυτό είναι που επέλεξε ο ελληνικός λαός και ως κυρίαρχος λαός πρέπει να εκπροσωπείται σε όλα τα σημαντικά ή ασήμαντα ζητήματα. Η χούντα Σαμαρά - Βενιζέλου, όμως, εξακολουθεί να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης, νομίζοντας ότι έτσι εύκολα μπορεί να διαγράφει την λαϊκή ετυμηγορία.